Decizie proces Kovesi - Antena 3. Ciuvică, primele declarații

Scutaru Cristina / 20 Martie 2018 / 17:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mugur Ciuvică a reacționat după ce Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la pârâţii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3.

"Dacă cineva judecă corect acest proces început de Kovesi, nu are niciun caz cum să dea sumele acestea imense și toate aberațiile cerute de Kovesi pentru că este o mizerie ce a făcut această doamnă. Eu, de exemplu, am vorbit despre plagiatul doamnei Kovesi. Pentru acest lucru nu m-a dat în judecată, deși se zicea că este foarte afectată de această treabă. Pe mine m-a dat în judecată pentru ce am spus și ce voi spune și condamnat și necondamnat și chiar dacă mă bagă la pușcărie: Kovesi a făcut parte, ca procuror general, la mușamalizarea dosarului Bercea - Băsescu. Vorbesc despre dosarul vechi deschis de Iacobescu în 2011. (...) Poate să mă condamne pe viață sau să-mi taie mâna și tot voi spune că a mușamalizat dosarul respectiv. Să vedem ce-o să iasă", a zis Mugur Ciuvică la Antena 3 în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

Decizia poate fi atacată

Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile de repunere pe rol a cauzei formulate de Răzvan Savaliuc, Antena 3, Radu Tudor, Mihai Gâdea, Bianca Grigore şi Mugur Ciuvică, dar şi cererea de amânare a pronunţării şi a admis apelurile declarate de Laura Codruţa Kovesi, de Radu Tudor şi de Răzvan Savaliuc.

Astfel, judecătorii au respins acţiunea formulată de Kovesi în contradictoriu cu Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc şi i-a obligat pe pârâţii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3, în solidar, la plata sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale către Kovesi pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată.

De asemenea, SC Antena 3 SA şi Mihai Gâdea sunt obligaţi de instanţă să formuleze scuze publice faţă de Kovesi, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul hotărârii Curţii în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: Antena 3 SA în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia, iar Mihai Gâdea în cadrul emisiunii realizate de acesta - 'Sinteza Zilei'.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, se mai arată în textul hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24