Decizie din PE după LISTA NEAGRĂ

Europarlamentarul Claude Moraes, președintele Comisiei de Drepturi și Libertăți, i-a răspuns Sabinei Iosub, în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3, privind ”listele negre” de la Bruxelles.

"Ca președinte al Comisiei LIBE sunt îngrijorat de documentele prezentate și voi contacta Comisia Europeană" a spus Claude Moraes.

[citeste si]

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, o scrisoare în care îi adresează rugămintea de a clarifica "aspectele de fapt şi de drept" legate de o scrisoare a CE din octombrie 2012, transmisă Ministerului român al Justiţiei, în care se regăsesc solicitări "concrete, directe" privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.

Apel la toate pârghiile

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Viorica Dăncilă precizează că, în calitate de prim-ministru al Guvernului României, are responsabilitatea să apeleze "la toate pârghiile legale şi morale pentru protejarea şi promovarea României ca stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, independenţa justiţiei şi în care sunt garantate drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel