Decizia instanţei în cazul vloggerului Colo: A fost ELIBERAT! Ce-l așteaptă

A fost anunţată decizia instanţei în cazul vloggerului Colo.

La data de 10.06.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus înlocuirea măsurii reținerii cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de un inculpat cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare publică, faptă prev. de art. 368 alin. (1) din Codul Penal.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicția prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog. Inculpatul va fi pus de îndată în libertate, după efectuarea formalităților necesare.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reținut în sarcina inculpatului faptul că:

În luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora și vestimentația sumară, videoclip ce a fost înregistrat și postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, informează Ministerul Public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel