CNE: Codruța Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat

Reprezentanții Consiliului Național de Etică(CNE), au decis astăzi că procurorul general Codruța Kovesi nu a plagiat în teza sa de doctorat, informează Mediafax

CNE a decis în sentința de astăzi, care a avut la bază evaluarea experților Consiliului de săptămâna trecută, că lucrarea care îi conferă titlul de doctor procurorului general Codruța Covesi nu este plagiată. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Kovesi a fost audiată pe 27 iulie, în cazul sesizării de plagiat privind lucrarea sa de doctorat, unde susținea că a adus probe și argumente care îi dovedesc nevinovăția. ”Am publicat înainte de a fi procuror general sub numele de Lascu, pentru că nu eram căsătorită. Toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate și care apar în teza de doctorat sunt publicate în revista Dreptul, care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte din paragrafele despre care se susține că le-am plagiat de la persoane care le-au scris în 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat încă din 2002. Persoanele despre care se spune că le-am plagiat și am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu aceste articole apărute anterior”, a declarat Codruța Covesi. Varianta susținută de procurorul  general a fost confirmată de CNE, acesta recunoscând că elementele incriminate ca fiind de plagiat apărute în cărți din 2008, au fost publicate de Codruța Covesi în revista Dreptul, acum șase ani. Respectivele paragrafe au fost consemnate ulterior de Kovesi în lucrarea ei de doctorat.

În 18 mai, Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de mugur Ciuvică, a acuzat de  plagiat lucrarea de doctorat a procurorului general Codruța Kovesi. GIP susținea că unele pasaje din teza obținută de Codruța Kovesi în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timișoara, au fost publicate în 2006 și 2007. Teza care cuprinde un număr de 444 de pagini a fost începută în 2004, iar Codruța Kovesi a devenit procuror general în 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel