DECIZIA CARE POATE DETERMINA NOI ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN 2015

În cazul în care unul dintre prezidenţiabili este declarat incompatibil, aici putând fi cu uşurinţă vorba despre candidatul ACL, Klaus Iohannis, dar este ales preşedinte, ce se poate întâmpla?

În cazul în care Iohannis este ales preşedinte, şi este declarat incompatibil, România ar fi pusă în situaţia de a alege între a avea alte alegeri în 2015 sau de a continua cu acesta timp de cinci ani.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul depus de ANI în privinţa stării de incompatibilitate a lui Iohannis.

Dosarul lui Klaus Iohannis va fi judecat în recurs de instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Instanţa a dispus, marţi, "comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare".

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, PROCES ANI-INCOMPATIBILITATE. Codrin Ștefănescu: O viclenie!

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Instanţa supremă a amânat, săptămâna trecută, o decizie privind procesul de incompatibilitate deschis pe numele lui Klaus Iohannis. Pe 30 septembrie va anunţa dacă admite sau nu recursul cerut de Agenţia Naţională de Integritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel