De Ce şi-a dezvăluit Adevărul sursa în cazul „Mită pentru Mircea Băsescu". Grigore Cartianu: Individul ne-a înşelat, deci nu mai avem pe cine proteja

Mircea Băsescu
Mircea Băsescu

Publicarea informaţiei, joi, de către cotidianul Adevărul conform căreia Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, ar fi fost mituit de Bercea Mondial, a dus la retragerea acestuia din urmă de la instrumentarea dosarului, care a fost preluat de către Curtea de Apel Craiova. Iar Ieşirea publică a lui Iabobescu, care spunea că nu ştie de unde deţine Adevărul această informaţie a dus la un întreg zbucium în interiorul redacţiei, care a decis să recunoască că a publicat o informaţie neadevărată şi a făcut public persoana de la care a obţinut informaţia.

Surse din răndul anchetatorilor au lansat, joi afirmaţia potrivit căreia Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României ar fi fost mituit de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina. Cotidianul „Adevărul“ a publicat informatia, protejându-şi sursa. Informaţia a fost preluată, ulterior de televiziunile de ştiri, care citau Adevărul. „O sursă din cadrul anchetatorilor declara că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, ar fi fost mituit de Bercea Mondial. Acesta din urmă i-ar fi dat 300.000 de euro pentru a interveni într-unul dintre dosarele sale, urmând ca naşul de botez al nepoatei interlopului să mai primească încă 400.000 de euro“, scria ieri Adevărul.

Câteva ore mai tărziu, „potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justiţie, procurorul Eugen Iacobescu nu se va mai ocupa de cazul Bercea. Scurgerile de informaţii din timpul anchetei şi implicarea numelui lui Mircea Băsescu au determinat preluarea cazului de către Curtea de Apel Craiova“.

Joi seara, după anunţul ICCJ, procurorul Eugen Iacobescu declara că „Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, nu este implicat în dosarul lui Sandu Anghel", precizând că nu ştie de unde au apărut aceste zvonuri.

„A căzut cerul pe noi! Unde-i bărbăţia? Unde-i curajul? Unde-i onoarea? Putea să spună că nu comentează, nu că... Atunci ne-am hotărât: rupem secretul sursei. Individul ne-a înşelat, deci nu mai avem pe cine proteja. Ziaristul este solidar cu sursa în măsura în care şi sursa este solidară cu ziaristul“, scrie Grigore Cartianu în editorialul său de astăzi, „Procurorul impostor“.

„Da, sursa zero a Adevărului şi a altor cinci ziare şi televiziuni a fost procurorul Eugen Iacobescu. El a lansat informaţia-bombă despre Mircea Băsescu, şi tot el a negat-o câteva ore mai târziu. Curioşi, am căutat în trecutul acestui procuror şi ne-am îngrozit: avem de-a face cu un personaj malefic, scos din magistratură cu ani în urmă pentru acuzaţii teribile. Credeam că e un Cattani al justiţiei, dar am descoperit un impostor de mare clasă!“, mai scrie Cartianu,

Citeşte şi:

Mircea Băsescu neagă vreo implicare în cazul lui Bercea Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel