De ce se tem pisicile. Iată cele mai comune motive

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Unele pisici sunt în mod natural mai fricoase datorită structurii lor genetice, în timp ce altele, în special rasele mai mari și mai puternice pot părea mai încrezătoare. 

Pisicile noastre se pot speria de tot felul de lucruri în jurul și în afara casei. Iată cele mai comune motive.

Zgomotele puternice

Tunetele și artificiile ne pot speria, așa că imaginați-vă cât de înspăimântătoare pot fi acestea pentru o pisică.

În casă, pisicile sunt adesea speriate de aparatele electrocasnice zgomotoase, mai ales dacă nu s-au obișnuit cu ele. Aspiratoarele, mașinile de tuns iarba, imprimantele, mașinile de spălat și uscătorul de păr sunt de asemenea lucruri de care pisicile se tem, informează petplan.co.uk.

Oglinzi

Multe pisici le ignoră complet, în timp ce altele se tem de ele. Ca majoritatea animalelor, pisicile nu se recunosc în oglindă. Pisica dumneavoastră poate ataca oglindă sau poate fugi.

Mobilier nou

Unele pisici par nervoase sau chiar le este frică de noul tău mobilier. Așezarea unei perne sau pături preferate pe articolele noi pot ajuta ca animalul tău să se acomodeze cu noul mobilier. 

Când pleacă de acasă

Când îți duci pisica la veterinar sau într-o casă nouă, o iei departe de mediul în care este obișnuită - lucru pe care majoritatea animalelor de companie îl vor găsi neliniștitor. Aveți răbdare cu ele și oferiți-le jucării pentru a le ajuta să se simtă mai confortabil când sunt departe de casă.

Alte pisici și câini

Pisicile tind să se sperie atunci când un nou venit intră pe teritoriul lor, cum ar fi un câine sau o pisică.

Dacă o nouă pisică intră în casă, cel mai bine este să faceți acest lucru treptat. La fel și în cazul unui câine. Animalele trebuie să fie supravegheate, până se obișnuiesc.

Oameni noi

O persoană nouă care vă vizitează casa are un miros diferit comparativ cu al dumneavoastră, astfel pisica poate acționa imprevizibil.

Cum pot să-mi opresc pisica să nu se sperie?

Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Dacă aveți pisoi, prezentați-i cu blândețe aparatele zgomotoase (menținând aparatele în liniște la început), diferite tipuri de oameni și alte animale de companie prietenoase, sănătoase, vaccinate. Acest lucru îi va ajuta să se sperie mai puțin de aceste lucruri atunci când vor crește. 

Pentru pisicile mai în vârstă, încercați să vă imaginați frica din perspectiva animalului dumneavoastră de companie și găsiți soluții. O cutie confortabilă pe un raft înalt ar putea permite pisicii dumneavoastră să supravegheze cu atenție aspiratorul sau un câine în vizită de la o înălțime sigură. 

Permite-i întotdeauna pisicii să se îndepărteze din situațiile înfricoșătoare, deoarece forțarea să-și înfrunte temerile face să-i înrăutățească anxietatea.

Nu sunteți sunt sigur de ce se teme pisica dumneavoastră

Dacă observați în mod regulat semne de frică la pisica dumneavoastră sau orice schimbare bruscă a comportamentului acesteia și nu puteți identifica sursa anxietății, consultați-vă medicul veterinar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel