De ce s-a bătut echipa Rodicăi Culcer pentru Comisia de Etică din TVR. Cazul Adrian Păunescu, pe dos

Rodica Culcer
Rodica Culcer

Puterea și-a adjudecat Comisia de Etică din TVR, profitând de numirile politice din Consiliul de Administrație și de la conducerea postului. De Ce News scria, în decembrie, că miza este protecția Rodicăi Culcer, cele mai multe acuzații de comportament nedeontologic fiind generate de Departamentul Emisiunilor Informative, pe care îl conduce cu mână de fier.

Ipoteza a fost confirmată în cazul reclamației făcute de Active Watch, care a cerut TVR să analizeze partizanatul politic al directoarei de la Știri, care și-a afirmat susținerea pentru  guvernul  Boc, la o dezbatere a Institutului de Studii Populare, transmisă în direct la postul public.

Precedentei Comisii, condusă de Horia Grușcă, i-au fost necesare numai 9 zile pentru a da un verdict în cazul denigrării lui Adrian Păunescu, de către subordonații Rodicăi Culcer. Comisia a stabilit, în data de 16 noiembrie, ultima zi a mandatului, că în emisiunea din 7 noiembrie  s-a încălcat Statutul Jurnalistului din televiziunea publică. La 14 zile de la sesizarea Active Watch, noua Comisie nici măcar nu a început demersurile pentru analizarea cazului. ”De regulă, Comisia se mobiliza foarte rapid după ce apărea o sesizare. Se stabilea data audierilor, erau convocați jurnaliștii implicați...totul se făcea prin telefon, sau prin discuții de la om la om, ținând cont că lucram cu toții în aceeași clădire. În cazul Păunescu a durat mai mult, pentru că au fost blocaje din partea celor implicați, care au cerut amânări, au găsit motivații să nu se prezinte, știind că nu pot fi anchetați în lipsă.  În cazul sesizării împotriva Rodicăi Culcer, nici măcar nu au pornit procedurile”, ne-a declarat unul din membrii Comisiei, care a cerut să nu-i publicăm numele, din cauza climatului ostil criticilor, instaurat de noua conducere a TVR.

Cum lăuda Culcer în direct ideologia guvernului Boc

Organizaţia neguvernamentală ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei a făcut publică în 18 ianuarie o sesizare către Comisia de etică a TVR, cu privire la "mesajul politic" transmis de şefa ştirilor din televiziunea publică, Rodica Culcer, la o conferinţă a ISP, transmisă integral de postul public. "Organizată sub auspiciile ISP, fundaţie afiliată PDL, dezbaterea a avut un evident caracter ideologic, subiectele discutate fiind strâns legate de măsurile economice adoptate de guvernul Boc în ultimii ani. Printre vorbitori s-au aflat nume importante din cadrul PDL, dar şi înalţi demnitari, printre care preşedintele statului, Traian Băsescu, şi premierul Emil Boc. În contextul acesta, considerăm că intervenţia în dezbatere a şefului ştirilor TVR, Rodica Culcer, este inacceptabilă. Discursul doamnei Culcer a fost impregnat de poziții ideologice partizane, direcţionate în sprijinul măsurilor guvernului Boc. Considerăm că o astfel de luare de poziţie este incompatibilă cu funcţia deţinută de doamna Culcer (director - Departament Emisiuni Informative şi Sport), pentru că alterează grav independenţa şi imparţialitatea televiziunii publice", se arată în sesizarea ActiveWatch.

ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei solicită Comisiei de Etică a TVR să comunice public concluziile cât mai curând posibil.

Citeşte şi:

Irina Păcurariu, la şefia Comisiei de Etică. TVR a fost ocupată de ”echipa de la Iaşi”

Omul lui Culcer nu a ieşit nici în turul doi al alegerilor pentru Comisia de Etică din TVR

Oamenii lui Băsescu din TVR figurau din ianuarie pe ”Lista lui Pora”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel