USR-PLUS scade cu 1-2%/lună. Caramitru Jr: ”TRAGIC”. Care sunt ”greșelile capitale”

Andrei Caramitru (USR) a indicat care au fost cele patru mari greşeli ale alianţei USR-PLUS, erori care au dus la pierderea capitalului electoral. 

"USRPLUS a luat 22 la sută în mai anul trecut. Creşteau accelerat. Erau două evoluții posibile după acel scor: să se apropie de 30 la sută sau să scadă spre 15%.

Acum sunt undeva pe la 14-15 şi scad cu 1-2 procente pe lună. Tragic! Care au fost greșelile strategice? Și ce trebuie făcut?", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

Cele 4 greșeli grave

"1) candidatura la prezidențiale. Nu trebuia să candideze nici Barna, nici Cioloş. Trebuia susţinut Iohannis (condiţia fiind primăriile orașelor mari la USRPLUS) sau un candidat independent cu notorietate mare. Să pui un candidat cu 3% intenție de vot inițială și după să faci campania cu fericirea și să te sperii și să nu ai reacție la atacurile din presă... Catastrofă.

2) nu au intrat în guvern cu 2 miniștri. Trebuiau să ceară ministrul Justiției și de interne. Le-ar fi obținut pentru că guvernul PNL avea nevoie de voturile lor. Declarațiile din perioada aceea au fost fundamental greşite.

3) nu au reușit să aibă (nici acum măcar) candidați clari la locale. Și nu au venit proactiv cu propunere la PNL pentru coordonare contra PSD. Și după se miră că PNL le-a luat faţa în Bucuresti. Pai dacă aștepți 5 luni și nu decizi nimic...

4) nu au înțeles cum să comunice și ce strategie să aibă. Peste jumătate din votantii de pe 22 mai erau fără studii universitare - și profund anti-sistem și anti-coruptie. Au fost pierduți pentru că mesajele nu mai sunt nici anti-sistem și anti-coruptie - ci doar chestii corporatisto-elitiste-ONGiste și poze cu pisicuțe. Și nimeni nu înțelege oricum ce propun diferit faţă de PNL.", a mai scris fostul consilier al lui Dan Barna. 

"Lumea nu mai are încredere"

"Acum votanţii lor s-au demobilizat - lumea nu mai are încredere că USRPLUS pot să gestioneze mare lucru. Situația e foarte gravă. Probabil blocajul e intern: pe de o parte PLUS care refuză mișcări ambițioase comune și care luptă de fapt pentru oamenii lor chiar dacă nu au șanse; pe de altă parte lupta șefilor din USR cu opoziția internă - deci toți se concentrează pe teme mici interne nu pe câștigul extern.

Ce ar trebui sa facă IMEDIAT:

1) să finalizeze AZI lista de candidaturi pentru locale. Și mâine să propună public un algoritm pentru PNL pentru a scoate PSD din toate primăriile.

2) să se apropie de Nicușor imediat. Nu e posibil să fie candidatul doar al PNL. Covor roșu și înghițit orgoliile prostești.

3) să propună un guvern "din umbră" cu un plan ambițios și agresiv. Atenție - miniștrii propuși să nu fie prietenii șefilor actuali, ci mulţi din afara alianței. CEI MAI BUNI posibili - punct.

4) mesaje clare și simple. Obiectivul clar, asumat, esențial - fără hoție. Lupta anti-corupţie.

Eu am repetat temele astea și propunerile astea înainte ca deciziile să fie luate, public aici pe Facebook. De nu știu câte ori. Sper măcar acum să se trezească - în ultimul ceas. Eu personal nu am nici o miză, nu sunt implicat în deciziile de acolo și până la urma fac ce au ei chef, însă riscă evoluţia țării in următorii ani dacă nu acționează cumva. Sa facă ceva. Orice.", a conchis Andrei Caramitru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel