De Ce îi abandonează Macovei pe "Reformiști" și revine la Blaga

Blaga Macovei
Blaga Macovei

Deși a luptat alături de "reformiști" împotriva lui Vasile Blaga pentru șefia PDL, Monica Macovei pare să se reorienteze. În ultima perioadă europarlamentarul i-a neglijat pe "reformiști", alimentând ipoteza conform căreia va reveni alături de actualul președinte al PDL.

Evz.ro scrie că Monica Macovei vizează obținerea unui nou mandat în Parlamentul European, astfel că uită de rivalitatea cu Vasile Blaga, pentru a candida pe listele democrat-liberalilor, în detrimentul unei treceri către Mișcarea Populară.

Mișcare reformistă se dezintegrează

Monica Macovei, liderul mișcării reformiste din PDL, nu a fost prezentă sâmbăta trecută la Consiliul Naţional în care s-a votat suspendarea din partid a lui Cristian Preda, unul dintre cei care au susținut-o în lupta pentru șefia formațiunii.

Deși inițial amenința cu demisia din PDL, în cazul în care s-ar fi pus problema excluderii acestuia, Macovei nu a apărut pentru a-i lua apărarea, și nu a reacționat nici pe blogul personal.

Tot săptămâna trecută, Adrian Papahagi, susţinător şi el al moţiunii „Reformiştii”, a anunțat că demisionează din PDL, optând pentru Mişcarea Populară. Macovei nu a avut nicio reacţie. În Fundaţie s-a înscris şi Cristian Preda, suspendat pentru şase luni din partid. Şi Teodor Baconschi a demisionat din PDL şi va colabora cu Mişcarea Populară.

Președintele democrat-liberalilor Vasile Blaga a spus, luni, că Monica Macovei şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel