EXCLUSIV  Vacanţele la all-inclusive în Bulgaria, mai ieftine decât în România. Bulai: Nu mi-a venit să cred...

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Forte mulți români preferă să meargă în vacanța de vară în Bulgaria, datorită prețurilor mult mai mici față de cele de pe litoralul românesc. Bulai a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care este cauza acestui fapt.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, de la DC News, sociologul Alfred Bulai a vorbit despre motivul care stă în spatele prețurilor mai ieftine de pe litoralul bulgăresc, în special a celor de la all inclsuive:

„E adevărat că și să te duci pe litoralul românesc, super aglomerat și scump, ca să fiu elegant ... fără să fie calitate. Eu nu am vorbit cu nimeni care să fi fost și Bulgaria și să nu-mi zică: Băi, bucurie mare că am fost în Bulgaria! N-am fost niciodată, dar nu am auzit pe niciunul să-mi zică: Băi, ce țeapă mi-am luat! Au zis: La nivelul prețului, e mult peste calitatea de la noi, mult mai ok... Bun, la prietenii noștri din Bulgaria mai plătești și în lei“, a precizat Alfred Bulai.

„Prietenii noștri s-au orientat. La Balcic sunt panouri în limba română, chelnerii știu cât de cât românește...“, a adăugat Val Vâlcu.

„Da, pentru că știu comerț! Au învățat să facă comerț, dar e și legislația. Eu am vorbit cu un hotelier odată, era specialist. Eu, ca naivul, am întrebat: Băi, dar de ce nu faceți și all inclusive, că, uite, sparge lumea, românul ar merge. El mi-a zis: Domn'le, hai să-ți explic. La all inclusive sunt niște costuri. Tu știi cât costă cea mai ieftină mâncare în România? Aproape de trei ori mai mult decât în Bugaria. Eu nu pot să asigur prețul ăla. Îți spun exact cât consumă 100 de turiști. Dacă ăla ia puiul cu echivalentul a un euro și jumătate, eu îl iau cu patru. Cum vrei să am profit? Trebuie să înțelegem că nu au fost gândite politic“, a spus Alfred Bulai.

„Și de ce e așa de ieftin în Bulgaria“, a întrebat Val Vâlcu.

„Mâncarea e mult mai ieftină și poți să o cumperi mult mai ieftin. Ține de politica acelui stat care a produs și am fost la o conferință în Bulgaria, când a căzut moneda, iar mâncarea era la maxim o treime din prețul din România. Nu-mi venea să cred, foarte ieftine. Nu știu cât erau salariile pe vremea aia, dar nu părea că au o problemă“, a conchis Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  "Cei mai răi cu românii, de la Bruxelles, sunt românii" / "Există un sindrom de inferioritate, de slugă...". Concluzii dure despre accesarea fondurilor europene de către România

România nu atrage bani din PNRR. "Au rămas pe aceeași logică" / "De la Bill Gates accesam 115%"

Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat, în cadrul emisiunii „Nod în Papură”, de la DC News, despre accesarea fondurilor de către România

„Ce mi se pare mie fantastic la ăștia, cu Planul lor de Redresare și Reziliență, e că ei nu știu de războiul din Ucraina. Trebuie să le spuneți, băi, voi, cei din presă, când vorbiți. Ei nu știu de criza energetică și merg în continuare cu aberațiile ălea. Ăia de acolo le spun că deschid minele, că fac tot felul de lucruri, că încearcă să schimbe, pe când ai noștri au rămas în continuare pe aceeași logică: Domn'le, să închidem, să facem, nu avem nevoie... “, a punctat Alfred Bulai.

„În 2002, parcă, când eram încă departe de UE, Bill și Melinda Gates au inițiat un fond de luptă cu HIV, TBC și alte boli pentru țările mai sărace. Erau un fel de fonduri europene. Contribuia cumva și Guvernul, dar veneau de la donatori străini pentru ăștia mai necăjiții. Erau făcute pe model american, în ultima vreme chiar nu mai erau dirijate de stat, de Ministerul Sănătății, ci o fundație, Romanian Angel Appeal (...)“, a spus Val Vâlcu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel