De ce Omar Hayssam nu va fi niciodată extrădat în România

rapire jurnalisti
rapire jurnalisti

Acordul de extrădare dintre România şi Siria îi permite preşedintelui Traian Băsescu să arate adversarilor politici că nu se teme de aducerea în ţară a lui Omar Hayssam.

rapire jurnalistiPresa "mogulilor", dar şi adversarii politici au speculat pe tema implicării sale în arestarea şi eliberarea omului de afaceri. În acest sens, se spera ca aducerea în ţară a lui omar Hayssam să redeschidă dosarul "răpirii" jurnaliştilor şi a transferului averii sirianului, permiţând eventual Opoziţiei să încerce iar suspendarea preşedintelui Băsescu. În ciuda semnării acordului, Hayssam nu va veni prea curând în ţară. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, preşedintele Bashar al-Assad spune că înainte de extrădare, Omar trebuie să-şi işpăşească o pedeapsă " de câţiva ani" de închisoare în Siria. Deci, până în 2014, nici vorbă de noi dezvăluiri în cazul răpirii. Iată ce declara preşedintele Siriei în Adevărul: "

"Atâta timp cât o persoană se află deja în închisoare, atunci pentru ce trebuie să fie transferată în altă închisoare, într-o altă ţară? Important e să vedem ce se va face după ce se va termina condamnarea. Deci, după ce îşi ispăşeşte condamnarea în Siria, vom discuta ce se face mai departe. Dacă va exista o altă condamnare în ţara respectivă, pentru a-şi ispăşi şi condamnarea respectivă, atunci se va discuta pe acest caz. Discuţia nu e politică, e la nivelul instituţiilor abilitate".

"Spun ca logică, aşa cum văd eu lucrurile: important e ca persoana să fie condamnată, să fie în închisoare. Pentru că avem asemenea acorduri şi cu alte ţări arabe. Fiecare caz se studiază de sine stătător. Această persoană se află în închisoare. Mulţi români cred că el e liber în Siria, dar el este în închisoare, cu condamnare şi condamnarea e de câţiva ani. După semnarea acestui acord, vor începe discuţiile pe acest caz. Asemenea discuţii nu ţin de serviciile de informaţii, e vorba de puterea judecătorească", a afirmat Bashar al-Assad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel