De ce câinele tău este atât de fericit când ajungi acasă. Iată explicația

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

După cum știu toți proprietarii de câini, când ajungi acasă de la muncă, patrupedul tău este foarte fericit să te vadă. Însă te-ai întrebat de ce este atât de entuziasmat? 

Câinii sunt entuziasmați când stăpânii lor se întorc acasă pentru că aceștia reprezintă cea mai importantă persoană din viața lor. Patrupedul tău vrea să fie mereu cu tine, de aceea nu îi place când pleci de acasă, potrivit thefactualdoggo.com.

Chiar dacă ai și alți câini în casă, tu ești cel care îi hrănește, îi îngrijește, îi mângâie, îi scoate la plimbare.

Așadar, este firesc ca atunci când ieși din casă (chiar și doar câteva ore) și te întorci, patrupedul tău să fie foarte încântat să te vadă, iar asta înseamnă că te iubește.

Câinelui tău este emoționat când ajungi acasă

Doi hormoni primari pot afecta nivelul de entuziasm al câinilor atunci când stăpânii lor se întorc. Cei doi hormoni sunt cortizolul și oxitocina.

Cortizolul este un hormon de stres al câinelui. Atât la oameni, cât și la canini, cortizolul este eliberat în creier în perioadele de stres. Așadar, cu cât nivelul de stres este mai mare, cu atât nivelul de cortizol este mai mare. Eliberarea cortizolului este un mecanism de adaptare pentru situațiile de stres ridicat.

Oxitocina este uneori numită hormonul iubirii sau hormonul legăturii. Atât la oameni, cât și la câini, creează legături sociale (atât om cu om, cât și om cu câine). Atunci când vă mângâiați sau vă jucați cu câinele, oxitocina va fi eliberată în creierul dumneavoastră, dar și al câinelui.

Cel mai important lucru de reținut este că patrupedul tău adoră să fie cu tine și îi e dor de tine atunci când ești plecat. Cu toate acestea, trebuie să faci tot posibilul pentru a minimiza timpul în care este lăsat singur.

Acest lucru nu este întotdeauna ușor, dar poți face tot ce poți lăsând jucării, pături sau lucruri care sa îl țină ocupat, ceea ce poate ajuta la ameliorarea stresului câinelui tău.

Dar, desigur, câinele tău va fi în continuare foarte entuziasmat când vei veni acasă.

VEZI ȘI: Câinii își amintesc de stăpâni după mult timp? Iată ce spun experții

Cu siguranță îți amintești prima zi în care ți-ai cunoscut câinele. Dar te-ai întrebat vreodată dacă patrupedul tău își amintește acel moment?

Câinii folosesc de obicei două tipuri diferite de memorie: pe termen scurt și pe termen lung.

Experții spun că este nevoie de 70 de secunde pentru ca patrupedul tău să uite ce tocmai s-a întâmplat, informează wagwalking.com.

Dar, în timp ce memoria lor pe termen scurt ar putea avea nevoie de unele îmbunătățiri, memoria lor pe termen lung este cel puțin impresionantă. 

Cu siguranță, câinii își recunosc și își amintesc stăpânii, chiar și după absențe lungi. Acest lucru poate fi atribuit mai multor factori, dar se bazează în principal pe simțul lor olfactiv. 

Câinii au până la 300 de milioane de receptori olfactivi în nas. Pentru a compara, oamenii au doar 6 milioane. Asta înseamnă că simțul mirosului câinelui tău este de aproximativ 40 de ori mai mare decât al nostru. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că patrupedul tău va recunoaște un miros după mult timp. 

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cainii-isi-amintesc-de-stapani-dupa-mult-timp_918829.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel