PROTEST vaccinare Covid-19. De ce ar trebui ca Olivia Steer și Diana Șoșoacă să meargă la Nucu

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Mai multe proteste au loc în diferite colțuri ale lumii, ca de exemplu Franța sau Anglia, împotriva vaccinării obligatorii.

Și în România, uneori, mai avem câte un protest, cu câte doi-trei oameni care se opun vaccinării obligatorii împotriva Covid-19, deși la noi în țară nu este obligatorie. 

Dar am o întrebare pentru Olivia Steer, Diana Șoșoacă și alții care au tot alimentat ideea că vaccinarea este un lucru rău, fie că este obligatorie, fie că nu.

De ce nu protestează și pentru că luăm amendă dacă ieșim goi pe stradă? Poate ar vrea și Diana Șoșoacă să umble nud pe aleile Bucureștiului, dar primește amendă între 200 și 1000 lei și nu are bani s-o acopere din salariul de parlamentar. Există Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Potrivit acesteia, constituie contravenție ”săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”. 

De ce nu protestează și pentru că șoferii trebuie să oprească la culoare roșu a semaforului? De ce să fim obligați să oprim? De ce ni se încalcă dreptul să circulăm cum ne taie capul?

Ce este Nucu

Olivia Steer, Diana Șoșoacă și, în general, goarnele anti-vacciniste, dacă nu vor să trăiască în societate, se pot duce la Nucu. Nucu este un cătun în comuna Bozioru din județul Buzău și în preajmă se află chiar și o peșteră. Tare sau ce? Ce-i drept, acum este închisă temporar, dar poate se redeschide pentru anti-vacciniști. La ultimul recensământ erau câțiva zeci de oameni în tot satul. Acolo probabil nu se ia coronavirusul, deci poți sta și nevaccinat, închis în casă, hrănindu-te cu buruieni și vindecându-te cu coada șoricelului.

Dar cine trăiește în societate, merge la mall, în vacanță, ia salariu de parlamentar, face nuntă, se uită la televizor la Andi Moisescu, iese în afara cătunelor precum Nucu din Buzău, e normal să se vaccineze. De altfel, vaccinarea nici nu ar trebui să fie obligatorie în țările unde oamenii pricep regulile în care funcționează o societate normală care se vrea sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel