David Saranga, ambasadorul Israelului în România, condamnă atacul împotriva celor cinci evrei de la New York

David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România
David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România

Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, a participat în această seară la ceremonia specială, organizată de Chabad și Rabinul Naftali Deutsch în Parcul Colțea, dedicată aprinderii celei de-a opta lumânări de Hanuka. Totodată, evenimentul a fost dedicat și celor cinci evrei, atacați cu brutalitate, în casa unui rabin din New York, pe când aprindeau cea de-a șaptea lumânare de Hanuka.

Atacul antisemit brutal se înscrie, din păcate, într-un șir lung de astfel de manifestări violente ce au avut loc în ultima vreme nu doar în Statele Unite, ci și pe continentul european.

În prezenta membrilor comunității evreiești din România, E.S David Saranga a condamnat atacul de la New York și a cerut comunității internaționale să acționeze ferm împotriva unor astfel de manifestări.

Vezi și: SUA. Atac la casa unui rabin, adunați cu ocazia Hanuka. Cel puțin trei morți

Ambasador David Saranga: ”Hanuka simbolizează spiritul evreiesc: să nu se teamă nimeni să-și manifeste credința în Dumnezeu. Ieri, în timp ce evreii din New York sărbătoreau Hanuka, cinci dintre ei au fost înjunghiați doar pentru că erau evrei. Comunitatea internațională ar trebui să condamne ferm și să acționeze impotriva unor asemenea manifestări. Un atac împotriva comunității evreiești este un atac împotriva valorilor de bază ale democrației: libertatea, egalitatea și dreptul de a se închina zeului. În acest sens, aș dori să transmit recunostinta mea autorităților române pentru sprijinul și securitatea pe care le oferă comunității evreiești din România”.

Rabinul Naftali Deutsch a menționat la rândul său că spiritul evreiesc nu poate fi înfrânt: ” Faptul că ne-am adunat aici în această seară demonstrează că Hanuka este o sărbătoare a luminii și a biruinței. Ne unim prin credință dar și prin solidaritate. Spiritul evreiesc nu poate fi nicând înfrânt”.

 Aprinderea celei de-a opta lumânări de Hanuka

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel