Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Daniel Gheorghe, deputat PNL: Tratatul cu Ucraina trebuie renegociat. Compromis dureros!

Foto: Andrea Piacquadio - Pexels
Foto: Andrea Piacquadio - Pexels

Daniel Gheorghe, deputat PNL, apreciază că tratatul României cu Ucraina, parafat în anul 1997, nu mai trebuie prelungit în condiţiile actuale, în care, spune acesta, partea ucraineană nu a respectat prevederile acestuia. 

"Ucraina nu a respectat prevederile acelui tratat din 1997. Să nu uităm că în acel tratat, partea care a cedat şi care a avut cel mai mult de suferit este partea română. Să nu uităm că e un compromis extrem de dureros făcut sub presiunea unei aderări la NATO care părea iminentă la acel moment dar care, din păcate, a mai durat până în 2004.

Atât timp cât Ucraina nu respectă la literă, la virgulă, prevederile tratatului de bază cu România, eu consider că acel tratat nu mai trebuie prelungit. Nu mi se pare corect. Trebuie renegociat, dar aici trebuie să vedem Guvernul României, să vedem Minsterul Afacerilor Externe şi trebuie să vedem cum acest tratat poate fi renegociat în aşa fel încât Ucraina să ofere garanţii cu privire la respectarea drepturilor minorităţii române. Vorbim de peste o jumătate de milion de români autohtoni, care sunt acolo din timpuri străvechi, care nu au venit de nicăieri, care sunt oamenii acelor locuri, în Bucovina, în sudul Basarabiei, în nordul Basarabiei, în Herţa, în Maramureş, de peste Tisa", a declarat deputatul Daniel Gheorghe în cadrul emisiunii "Pe Plan Extern".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel