Daniel Constantin: Nu avem nicio înţelegere cu PSD sau cu ALDE

[] []

29 mai 2019 / 17:06
Salveaza PDF Comentarii

Pro România nu are nicio înţelegere cu PSD - ALDE şi parlamentarii săi sunt pregătiţi să voteze o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi scrisă în perioada imediat următoare, a declarat miercuri deputatul Daniel Constantin.

"Au apărut tot felul de speculaţii astăzi cum s-a înfiinţat grupul parlamentar Pro Europa din Camera Deputaţilor - mă bucur că, după foarte multe luni de zile şi după foarte multe încercări, astăzi s-a pus în practică o decizie a CCR. Dacă vă amintiţi, acum trei luni, împreună cu mai mulţi colegi şi din PNL şi din USR am contestat Regulamentul Camerei Deputaţilor la CCR.

Curtea a dat o decizie în care s-a spus foarte clar că putem să înfiinţăm grup parlamentar al independenţilor. Astăzi s-a luat act de înfiinţarea acestui grup şi vreau să fac această precizare pentru că nu a fost niciun fel de troc politic pentru a vota preşedintele Camerei Deputaţilor', a punctat Daniel Constantin, la Parlament.

El a subliniat că nu există nicio înţelegere cu PSD - ALDE. 'Noi nu avem nicio înţelegere (...) nici cu PSD, nici cu ALDE. Suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi scrisă în perioada imediat următoare, participăm chiar şi la scrierea moţiunii de cenzură. Noi am înţeles sensul votului de duminică şi credem că în actuala formulă guvernamentală nu se mai poate continua. Îi invităm pe ceilalţi colegi de la PNL, USR, celelalte partide care vor ca Guvernul să fie schimbat să lucreze la o moţiune şi noi vom vota', a afirmat deputatul.

Liderul Pro România a menţionat că pentru candidatul Opoziţiei la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor 'au fost 100 de voturi, în condiţiile în care erau 107 parlamentari care aparţineau celor trei formaţiuni politice', iar în grupul Pro România decizia a fost lăsată la libertatea fiecărui parlamentar. Întrebat dacă garantează că Pro România nu va deveni un partid satelit al PSD, el a răspuns: 'Garantez. Şi Victor Ponta a spus foarte clar: nu avem nicio înţelegere cu acest Guvern'. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23