Danemarca susţine propunerea Marii Britanii privind crearea unei misiuni navale în Strâmtoarea Ormuz

Danemarca salută propunerea guvernului britanic privind crearea unei misiuni navale conduse de ţări europene pentru a asigura transportul în condiţii de siguranţă în Strâmtoarea Ormuz, precizând că are în vedere o contribuţie maritimă militară în cadrul acestei misiuni, relatează Reuters.

"Guvernul danez priveşte pozitiv o posibilă contribuţie la această iniţiativă", a declarat ministrul de externe danez Jeppe Kofod, potrivit unui comunicat.

"Ca naţiune maritimă, este esenţial pentru Danemarca ca libertatea navigaţiei să fie susţinută", a spus el, adăugând că o decizie finală ar trebui în continuare discutată în parlament odată ce există ''o imagine mai clară a sarcinilor exacte şi a partenerilor în cadrul unei astfel de misiuni''.

Marea Britanie a cerut luni crearea unei misiuni navale conduse de europeni pentru a asigura transportul în condiţii de siguranţă prin strâmtoarea Ormuz, la câteva zile după ce Iranul a sechestrat un petrolier britanic, incident calificat de Londra ca fiind un act de "piraterie de stat" pe căile de navigaţie strategice.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28