DĂNCILĂ, anunț de ultimă oră privind DEMISIA sa din funcția de premier

Dăncilă
Dăncilă

Viorica Dăncilă a spus că nu demisionează din funcția de premier.

”Nu îmi dau demisia, așa cum cereți dumneavoastră, pentru că am certitudinea că România merge pe drumul cel bun, pentru că românii apreciază măsurile pe care le luăm. Am certitudinea că spre deosebire de dumneavoastră, pot să reprezint România cu demnitate în instituțiile europene”, a zis Vorica Dăncilă.

A contrazis obiecțiile Opoziției

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a contrazis joi, în plenul reunit al Parlamentului, obiecţiile Opoziţiei privind investiţiile publice, precizând că în primele zece luni ale mandatului său valoarea acestora este cu peste 40% mai mare faţă de anul trecut. 'În primele 10 luni ale mandatului meu, investiţiile publice din buget sunt mai mari cu peste 40% faţă de anul trecut. Deci investiţiile publice nu au scăzut, ci au crescut. La fel, investiţiile străine directe au atins cea mai ridicată valoare de după criză: 4,6 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017', a precizat ea, în cadrul dezbaterilor la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP. În acest sens, Dăncilă a adăugat că, în 2018, au fost finalizate 365 de obiective de investiţii din PNDL I şi 157 de obiective de investiţii din PNDL II. Astfel, în acest an au fost finalizate 54 de obiective pentru alimentare cu apă din 25 de judeţe şi 37 de reţele de canalizare în 27 de judeţe. De asemenea, au fost reabilitate drumuri judeţene în Bacău, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Giurgiu, Ilfov, Olt, Satu Mare şi Teleorman, precum şi 185 de drumuri comunale şi străzi din 14 judeţe. Conform lui Dăncilă, tot prin acest program s-au modernizat şi construit 48 de creşe şi grădiniţe, 117 şcoli şi şase unităţi sanitare. Au fost finalizate investiţii în iluminatul public din 40 de localităţi din 18 judeţe.

'Tot la dezvoltare locală, în 2018 s-a finalizat modernizarea energetică a 341 de ansambluri de locuinţe şi s-au construit 132 de unităţi locative sociale. (...) În acest an s-au investit 560 de milioane de lei în amenajarea, consolidarea şi realizarea de diguri, pe o lungime de 253,4 km de albii de râu. Au fost recepţionate 96 de obiective de investiţii din toate bazinele hidrografice din România, de pe râurile Someş, Crişuri, Mureş, Olt, Jiu, Siret. Vă invit să consultaţi la Ministerul Apelor şi Pădurilor lista completă a regularizărilor şi îndiguirilor. Aş mai menţiona 22.000 de hectare împădurite în acest an, dar probabil că pentru dvs acest lucru nu reprezintă o investiţie', a spus ea.

Infrastructură transport

În ce priveşte infrastructura de transport, Viorica Dăncilă a declarat că în acest an s-au modernizat 144 de km de cale ferată. Prim-ministrul a prezentat şi numărul de kilometri de autostradă realizaţi: autostrada Sebeş - Turda - lotul 3 (12,5 km), autostrada Sebeş - Turda - lotul 4 (16,3 km), autostrada Gilău - Nădăşelu - (9,7 km), autostrada Bucureşti - Ploieşti - Nod centură Bucureşti, Nod Moara Vlăsiei şi intrarea în Bucureşti (7 km), autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Tg. Mureş - lotul 2 (10,1 km), autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Tg. Mureş - lotul 1 (3,6 km), Lot 2: Iernut - Chetani (1,2 km). 'Tot în anul 2018 s-au semnat contracte pentru 331 km de autostrăzi şi drumuri expres, la care vor putea începe lucrările de construcţii din a doua parte a anului viitor. Acum câteva zile s-a terminat prima etapă a procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov. S-au înscris cinci consorţii de mari firme internaţionale, care doresc să construiască şi să opereze această autostradă', a adăugat Dăncilă.

Agricultură

Referitor la investiţiile din agricultură, ea a subliniat că în cadrul 'Programului Naţional de Irigaţii' au fost reabilitate 47 de obiective, iar suprafaţa irigată a depăşit un milion de hectare. 'În 2017 - 2018 s-au pus în funcţiune 10 amenajări de irigaţii nepuse în funcţiune de peste 20 - 25 de ani. S-a pus la dispoziţia fermierilor apă gratuită în peste 1.000 de kilometri de canal. Prin programul 'Dezvoltarea sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor' au devenit funcţionale 60 de puncte de lansare ce acoperă peste 870 mii hectare, din care 26 puncte de lansare noi, în judeţele din sud, sud-vest şi vest', a spus ea. Conform lui Dăncilă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, 12.783 de tineri fermieri sunt sprijiniţi financiar, din care 2.649 de tineri fermieri din zona montană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel