Dana Gîrbovan, ministrul Justiției. Norica Nicolai (ALDE), despre mutarea lui Iohannis

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai (ALDE) a reacționat, vineri, la Antena 3, după ce Viorica Dăncilă a nominalizat-o ministru al Justiției pe Dana Gîrbovan.

'Mă bucur ca doamna Gîrbovan a identificat foarte clar problematica cu care se confruntă justiția penală, iar de cea civilă nu mai vorbește nimeni în România. Marile probleme în justiția penală sunt criminalitatea organizată, traficul de persoane, de bunuri și de droguri, dar și ceea ce ține de corupție. La acest minister al Justiției, domnul președinte Iohannis se ferește să accepte un profesionist. Dana Gîrbovan este un profesionist, un om care cunoaște foarte bine sistemul. În opinia mea, dacă vom avea dialog va trebui să trecem la adevărata reformă în justiție de care România are nevoie.' a spus Norica Nicolai.

'De ani de zile, de cel puțin 10 ani, tot facem reforma în materie de justiție și vedem cu ce ne confruntăm. Dacă ne uităm la cazul de la Caracal vedem cât de îngrozitor este să nu ai profesioniști cu care să faci reformă în justiție. Este un mandat foarte greu, dar doamna Gîrbovan are capacitatea să sprijine reformarea din temelii, dar nu doar în justiția penală, ci și pe justiția civilă, care afectează peste 7 milioane de cetățeni ale căror procese civile trenează în instanțele judecătorești', a declarat Norica Nicolai.

'Nu am avut în ședința de coaliție nicio discuție cu privire la viitoarele nominalizări de miniștri și vicepremieri. Dorința noastră a fost ca să nu se mai propună, din partea coaliției, legislație pe care să nu o discutăm. Trebuie să facem o analiză de impact înainte de a o promova, ca să nu fim puși în fața unui fapt împlinit. Nu suntem simpli spectatori (n.r. ALDE) în această coaliție și ne-am asumat, după cum s-a văzut în 26 mai, și bunele și relele. Am dorit un mod serios de lucrare împreună în coaliție. Nu am știut de această nominalizare la justiție. Repet, eu cred că este o nominalizare foarte bună”, a declarat Norica Nicolai, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel