Dana Gîrbovan, critici pentru Augustin Lazăr: Este prima oară când aud

Președintele Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan a criticat afirmația procurorului general Augustin Lazăr care a spus că în cazul în care la Parchetul General s-ar înființa o structură specială care să cerceteze magistrați, DNA ar rămâne fără obiectul activității sale. 

"Procurorul general al Romaniei, domnul Augustin Lazar, a afirmat in conferinta de presa de azi, 29 august, ca, daca s-ar crea o structura distincta in cadrul Parchetului General care sa investigeheze magistrati, "DNA ramane fara obiectul activitatii sale". Este prima data cand aud ca DNA are ca obiect de activitatea anchetarea magistratilor. Parca aceasta directie a fost creata pentru a ancheta fapte de coruptie.

Astazi am trimis din partea UNJR o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de infiintare, organizare si functionare a acelui serviciu creat special in DNA pentru a ancheta magistrati. Cand vom primi raspunsul il vom face public.

Referitor la propunerile de modificare a legilor justitiei, UNJR va remite ministerului justitiei un punct de vedere cu privire la propunerile principiale pe care le-a facut.

Asa cum am afirmat public, UNJR e de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justitiei. Exista insa si propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu solutii alternative sau de imbunatatire a acestora.

Pe langa propunerile facute de ministrul justitiei, UNJR va veni si cu propuneri noi de modificare a legilor justitiei in vederea atat a intaririi independentei judecatorilor, inclusiv in raport cu procurorii, cat si a unei mai bune protejari a drepturilor si libertatilor cetatenilor," a scris judecătoarea Dana Gîrbovan pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel