Dana Chera: Un blestem și o iertare. Ne vom trezi într-o altă pandemie

Dana Chera
Dana Chera

La noi, la oameni, singurele repere clare sunt nașterea și moartea, spune Dana Chera. 

„Natura are memoria și exercițiul menirii. La noi, la oameni, singurele repere clare sunt nașterea și moartea. Cu moartea, dacă suntem sinceri, negociem mereu. Probabil și pentru ca NU suntem foarte convinși că… ne va lua cândva. Cândva, sigur! Între naștere și moarte trăim orice, numai viața noastră nu. Ne trezim bătrâni și resemnați.

Ne chemăm apropiații, dacă avem tăria de caracter și smerenia necesare unei spovedanii fără șiretlicuri, pentru un „Iartă-ma!”. Șoptit. Și gata.

Cât despre naștere, ne-o blestemăm adesea, când ne e greu, și ne uitam la ai noștri cu reproșul: ce naiba caut eu pe lumea asta?

Așa se face că suntem navetiști între un blestem și o iertare.

Fără pofta de a face bine și de a fi bun, DECI FĂRĂ MENIRE, și mereu în cearta cu tinte false, aduse în fata noastră de niște șmecheri, tot navetiști, dar de lux. Și dacă se întâmplă ceva grav unuia dintre noi, în loc sa strângem rândurile și sa tratam social tragedia, ne separam în idei, brusc, și începem răfuiala…între noi. Și „dă-i poporului pâine și circ” devine: „fa-te că-i dai pâine, ca de circ se ocupa el”. Adică ei”, transmite Dana Chera. 

„Tragediile din ultimele luni, care n-au de-a face cu Covidul, ne-au arătat CE vrem de la viața asta, ÎN LIPSA MENIRII. Și vrem spectacol ieftin. Mai cu seamă, la căpătâiul morților. Cu urlete către cei care cred altfel decât noi și pumni îndreptați spre Dumnezeu. Și ne găsim sens în a transforma problema în persoană, persoana în partid și partidul… în ocultă. Și ne vom trezi într-o altă pandemie. Și noi, tot fără de menire, cu aceleași probleme, poate chiar mai grave. Și tot în cercul fără de ieșire, cred.

M-am gândit la începutul acestei crize ca se vă prăvăli peste noi, de undeva din univers, o forță care va face praf rutina asta cu iz de revanșa socială Și că tot RĂUL spre BINELE nostru Se vede treaba că nu! Deocamdată”, scria, pe 14 aprilie, Dana Chera pe blogul danachera.ro.

VEZI ȘI: Imaginea care o va urmări pe Dana Chera: De la un punct încolo, ne arată obrazul a RUȘINE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel