Dan Tudorache, în SUA. Parteneriate pentru un act medical de calitate în spitalele din Sectorul 1

Crişan Andreescu / 15 Martie 2018 / 11:41 Salveaza PDF Comentarii

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, se află în SUA, punctul cental al vizitei  fiind  transferul de expertiză pentru construirea Spitalului de Urgență „Sf. Vasile cel Mare".

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, se află  în Baltimore, Maryland, pentru  negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins" – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1.

Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins", precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).

Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialități de a căror îmbunătățire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în țara noastră) și tratamentul arsurilor. În acest sens, primarul Sectorului 1 a purtat discuții cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiacă la Universitatea „George Washington", medic cu o vastă experiență și pe zona clinică, și pe zona administrativă.

Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit și cu Todd Stottlemyer, director executiv al „Inova Personalized Health", una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical și unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, „Inova" deține 100 de unități spitalicești la care lucrează peste 10.000 de angajați.

[citeste si]

„Vom folosi experiența celor de la Inova în proiectul nostru de construire a spitalului de urgență Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce țin modul de organizare al unei unități spitalicești, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional, toate vizând asigurarea unui act medical de calitate, în condiții optime pentru pacienți și pentru medici. Ne-am angajat să continuăm contactele și să punem bazele unei cooperări permanente", a declarat  primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27