Dan Romulus Șerban a fost demis de la CoNAS: E o execuție comunistă, dar mă așteptam la asta

dan romulus serban
dan romulus serban

Dan Romulus Șerban a fost demis din funcția de președinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), în urma unui control al Secretariatului General al Guvernului (SGG), despre care spune că a fost ”un soi de execuție comunistă”.

”A fost un control la SGG-ului cu niște concluzii false de la un cap la altul. Există un răspuns al nostru înregistrat și la Guvern și la Președinte și la Curtea de Conturi. Organul colegial nu a luat în considerare ce a spus comisia, ci numai SGG-ul. A fost ca un soi de execuție comunistă, în sensul ca în discuție s-au cerut explicații pe baza aberațiilor din raportul SGG-ului”, a declarat Dan Șerban pentru DeCe News.

”Să spui în scris că nu e adevarat și cu toatea acestea să fii acuzat pentru lucrui pe care nu le-ai facut, e inacceptabil. Raportul de control era semnat de secretarul general al guvernului Nicoleta Andreescu pe 24 august în timp ce procedura de control a funcționat până pe 26 august. Deci a fost clar o antepronunțare. Pe 25 august, persoanele din echipa de control trimeteau hârtii pentru completarea fondului de documentare pentru raport, în condițiile în care acesta a fost emis pe 24”, a adăugat el.

Totodată Dan Romulus Șerban a spus că cei din corpul din control au cerut date despre situația lui.

”Pe 24 august, la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost emisă o hârtie de către cei din corpul de control în care se cereau date care nu sunt publice, despre mine. Care este starea mea financiară, concediile de odihnă, concedii medicale, învoiri. Învoiriile se fac verbal. Nu există o hârtie în care se ține evidența învoirilor. Spitalul nu poate fi controlat de Secretariatul General al Guvernului. Pot face asta Ministerul Sănătății sau Consiliul Local. SGG-ul poate să controleze intituțiile subordonate sau aflate în coordonare. Se specifica pe site-ul lor atributiile.”, a declarat el

În ceea ce privește ședința care a avut loc după control, Dan Șerban susține că a fost una ”penibilă” și ”în care s-au căutat motive”.

”A fost o ședință penibilă în care s-au căutat motive. M-au întreabt, le-am explicat și mi-au spus că nu-i interesează. Era prezent și domnul Cepoi care mi-a spus că nu poate gira cu înălțimea președenției. Cepoi este aceeași persoană care are o casă de protocol și nu renunță la ea. El a folosit sintagma <din înălțimea insituției pe care o reprezint, nu mai suntem de acord cu ce se întâmplă> și arăta mereu raportul Nicoletei Andreescu, care sugera demisia. Nici nu își punea problema dacă raportul îi dă dreptate sau nu. Important era să arunce cu cuvinte. După 3 ore au spus ”ar fi cazul să ne denunțăm” - aceasta exprimare a venit din partea unei funcționare și din partea directorului de cabinet a doameni Andreescu”, a mai spus acesta.

În final Dan Șerban a spus că se aștepta să fie demis pentru că ”aceasta e reacția normală a românului, care nu se grăbește să pună pe cineva în loc, ci să distrugă”.

Fostul președinte al CoNAS a fost cercetat de ANI, din cauza faptului că era asimilat cu funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății și în acelaș timp se afla în poziția de angajat al Spitalul de Urgență Floreasca.

Citește și: ANI îl cercetează pe secretarul de stat care ar fi trebuit să desființeze spitalele

ANI se ocupă de sindicaliști, ca să nu deranjeze demnitarii Puterii. Secretar de stat, incompatibil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel