Dan Bitman, omagiu adus lui Leluţ Vasilescu pe scenă, înainte de melodia "Vine o zi"

Leluț Vasilescu (dreapta mijloc) / Facebook, Compact
Leluț Vasilescu (dreapta mijloc) / Facebook, Compact

Dan Bitman, solistul trupei Holograf, i-a adus un omagiu bateristului trupei Compact, Leluţ Vasilescu, care a murit vineri. 

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman a declarat pentru Agerpres, că Leluţ Vasilescu a fost "un prieten foarte drag, (...) un personaj fabulos, fără de care muzica asta pe care o cântăm noi de zeci de ani de zile nu ar fi avut niciun farmec".

Înainte de concertul din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Dan Bittman a spus despre fostul toboşar al trupei Compact, care a decedat vineri, că era "singurul om de la care accepta orice".

"Din păcate pe zi ce trece ne împuţinăm. Şi ne-a plecat un prieten foarte drag, Leluţ Vasilescu de la Compact. Ne leagă cel puţin 37 de ani de prietenie, (...) eu l-am cunoscut la Costineşti în '85 sau '86, un personaj fabulos, fără de care muzica asta pe care o cântăm noi de zeci de ani de zile nu ar fi avut niciun farmec. Era singurul om de la care acceptam orice înjurătură, orice glumă, orice, orice. Putea să ne tăvălească pe jos, făcea ce voia el cu noi, pentru că aşa era el. Era un om care se făcea plăcut şi iubit, cum intra într-o cameră. Din păcate, ne va lipsi foarte mult, până când vom merge şi noi să ne jucăm puţin pe acolo cu el, că asta e până la urmă, nu? Dar o să cântăm 'Vine o zi' în memoria lui şi nu numai a lui, a tuturor prietenilor care ne-au părăsit în ultimii ani. Sunt deja foarte mulţi", a precizat Dan Bittman.

Omagiu înainte de melodia "Vine o zi"



Înainte de a cânta "Vine o zi", Bittman i-a invitat pe spectatori să-i fie alături şi să aprindă luminile telefoanelor mobile, în memoria lui Aurel "Leluţ" Vasilescu.

"Un prieten de al nostru şi al vostru, foarte, foarte iubit şi talentat, domnul Aurel Vasilescu de la Compact. El nu mai este astăzi printre noi, dar am vrea să-i cântâm o piesă, pentru că l-am iubit foarte mult şi pentru că a fost alături de noi şi noi alături de el, toată viaţa pe care am avut-o până acum. Şi o să aprindeţi toate telefoanele pe care le aveţi, pentru că vreau să cântăm 'Vine o zi' ", a spus Dan Bittman, zecilor de mii de spectatori veniţi la concertul Holograf de la FITS.

FITS pregăteşte un nou concert pentru publicul de la Sibiu, duminică seara, când pe scena din Piaţa Mare va urca Horia Brenciu &HB orchestra.

Primarul municipiului Câmpia Turzii a făcut anunţul morţii bateristului 

Anunțul că Leluț Vasilescu a murit a fost făcut tocmai de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, care a lăsat un mesaj pe Facebook. „Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată. În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu! Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”

Tulburătoarea veste a fost preluată şi împărtăşită şi de prieteni şi cunoscuţi din lumea artistică. Ionuţ Contraş, manager la Bosquito, a anunţat în această dimineaţa scurt şi cutremurător: "O murit Leluţ". Nuami Dinescu, prietenă cu Lelu, a reacţionat şi ea pe Facebook: "Off, fir-ar-să fie, iar deschid telefonul și prima veste care îmi cade sub ochi e de la Ionuț "o murit Lelut"! Știu ca toți plecam, dar mai încet, Doamne, că pleaca mult prea mulți și prea repede... Dumnezeu să te primească, draga Lelut, cu zâmbetul pe buze, cum erai tu; noi, cei care rămânem fără voi, o să ne imaginam că vă adunați toți și o sa cântați și o sa va veseliti ca odinioară..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel