Daily Mail şi Daily Mirror, pe lista scandalului din Marea Britanie privind interceptările

daily
daily

Poliția Metropolitană  a mai alocat 15 agenţi în anchetă, echipa care lucrează la investigarea tehnicilor jurnalismului britanic numărând acum 60 de membri. În aceste condiții, Scotland Yard a cercetat deja 11.000 de pagini de documente confiscate de la un detectiv privat, înainte de a cere dosarele suplimentare de la Comisarul pentru Informaţii.

Investigaţia poliţiei britanice asupra activităţilor ilegale ale jurnaliştilor pare să se fi extins dincolo de-acum defunctul News of the World, relatează CNN.

Poliţia Metropolitană a cerut Biroului Comisarului pentru Informaţii dosarele pe care le are dintr-o anchetă referitoare la activitatea unui detectiv particular, care a vândut ilegal informaţii către mai multe ziare. Printre ziarele menţionate de raportul din 2006 al Comisarului pentru Informaţii se numără Daily Mail, Daily Mirror şi News of the World.

Raportul, care acoperă acţiuni ale detectivului privat desfăşurate până în 2003, nu se ocupă de incerceptarea telefoanelor, ci de aşa-numita tehnică de "blagging", termen pe care jurnaliştii britanici îl folosesc atunci când o persoană se dă - ilegal - drept altă persoană, pentru a obţine informaţii private.

Poliţia a mai alocat 15 agenţi în anchetă, echipa care lucrează la investigarea tehnicilor jurnalismului britanic numărând acum 60 de membri.

Tabloidele The Daily Mail şi Mail on Sunday, Daily Mirror şi Sunday People au fost publicaţiile care au făcut cele mai multe "tranzacţii" cu detectivul respectiv. News of the World este abia pe locul al cincilea.

Proprietarul Daily Mail şi Mail on Sunday a declarat joi pentru CNN că în urma acestui raport din 2006 le-a interzis reporterilor săi să mai folosească detectivi particulari şi a luat măsuri pentru a-i împiedica pe angajaţi să încalce legile referitoare la respectarea intimităţii persoanelor.

Grupul The Mirror nu a răspuns solicitărilor CNN de a comenta situaţia. Piers Morgan, care l-a înlocuit pe Larry King la CNN, a fost redactor-şef la Daily Mirror în timpul perioadei acoperite de raport. Morgan a plecat de la ziar în 2004. El a negat însă că ar fi fost implicat în interceptarea telefoanelor, fie când era la Mirror, fie înainte de aceasta, când a lucrat la News of the World.

"Cât timp am fost la Mirror şi la News of the World, niciodată nu am interceptat un telefon, niciodată nu i-am spus cuiva să intercepteze un telefon sau să publice vreun articol bazat pe interceptarea unui telefon", a declarat Morgan.

Sursa Newsin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel