Dacian Cioloș, evaluare miniștri tehnocrați. Cristiana Pașca Palmer și Raluca Prună, rezultate

Premierul Dacian Cioloș a subliniat, joi seară la Realitatea TV, că în echipa sa guvernamentală există miniștri de care este mai mulțumit comparativ cu alții și că cel mai probabil, în luna iunie, va realiza o nouă evaluare când o să poată trage niște concluzii legat de unele domenii de care nu este foarte încântat. Printre cei nominalizați ca având o activitate bună la ministerele pe care le coordonează au fost ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, dar și ministrul Justiției, Raluca Prună.

"Am miniștri de care sunt mai mulțumit decât alții. Unii dintre ei, vizavi de care am considerat că sunt mai puțin mulțumit, au și plecat. Mai sunt alții pe care îi urmăresc foarte atent. Se poate ca până la sfârșitul mandatului să plece și alții. În iunie va fi o nouă evaluare, când o să pot să trag niște concluzii legat de unele domenii de care nu sunt foarte mulțumit", a declarat premierul Dacian Cioloș la "Jocuri de putere".

Citește și: Cioloș, replică la amenințarea lui Dragnea cu moțiunea de cenzură

“Cristiana Palmer a fost foarte atacată la început și i s-au pus în cârcă foarte multe lucruri care au fost lăsate de izbeliște dinainte, după care a fost acuzată că sunt anumite lucruri care nu se întâmplă. A venit din exterior și i-au trebuit vreo două luni ca să înțeleagă cum stau lucrurile, după care a început în mod structurat să livreze. A comunicat mai puțin bine la început, dar cred că în ultima perioadă a început să recupereze. La Ministerul Mediului sunt acum lucruri pozitive care se întâmplă: recrutarea unui nou management la Romsilva, (...) a început să clarifice și să vină cu acte normative privind utilizarea fondului de mediu, derularea unor programe, “Rabla” și “Rabla +", programul “Casa verde”, arii naturale protejate, Parcul natural Văcărești. Sunt lucruri care se văd”, a fost evaluarea premierului Cioloș pentru ministrul Mediului, la solicitarea moderatorului emisiunii, Rareș Bogdan.

Cioloș: Raluca Prună nu este pentru mine o surpriză 

De asemenea, prim-ministrul a vorbit și despre prestația ministrului Justiției.

"Raluca Prună nu este pentru mine o surpriză. O cunosc de ani de zile și știam ce poate. Și-a asumat cu curaj o poziție și o situație foarte delicată, Justiția, care o vedem din nou pusă sub presiune, inclusiv în Parlament. (...) A gestionat foarte bine inclusiv chestiunea cu decizia CCR în privința interceptărilor, plus recrutarea și numirea procurorului general și a procurorului șef de la DNA, care s-au petrecut fără scandaluri, fără dispute, fără contestații. O știam ca bună profesionistă și cred că a învățat foarte repede să-și asume și responsabilitate de ministru, care nu e ușoară pentru un om care a lucrat la nivel tehnic foarte mult", a subliniat premierul Cioloș.

Ce spune premierul despre ministrul Educației

În continuare, prim-ministrul a evaluat succint și activitatea ministrului Educației, Adrian Curaj.  

"Domnul Curaj a făcut multe lucruri pe partea de cercetare, a venit cu idei noi, aștept mai mult de la dânsul pe partea de învățământ preuniversitar. (...) Am fost mai puțin mulțumit de modul cum a tratat chestiunea cu plagiatele și cu doctoratele și cu școlile doctorale. La început au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, ale legislației care trebuia adaptată, modificată. În cele din urmă am trecut și de acest pas și i-am spus că aștept să văd până la începutul lunii iunie care sunt rezultatele aplicării acestei legislații și îi voi judeca activitatea inclusiv din acest punct de vedere", a spus premierul la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel