Urmărește emisiunea live


Cum știi că pisica ta e SUPĂRATĂ pe tine. Cele CINCI semne care te avertizează

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cum știi că pisica ta e supărată pe tine.

Pisicile sunt unele dintre cele mai iubite animale de companie ale oamenilor și au modul lor de a le arăta stăpânilor că sunt supărate. 

Chiar dacă nu pot folosi cuvinte pentru a exprima ce simt, pisicile comunică în alte moduri. 

Atunci când o pisică este fericită ne dăm ușor seama, principalul mod de a arăta asta fiind torsul. Alte moduri de a arăta cât e de fericită este atunci când clipește lent, te frământă cu lăbuțele, sau ține ochii întredeschiși.

Cum știi dacă pisica ta este sau nu supărată. Care sunt semnele care te avertizează

Când o pisică e supărată, aceasta îți transmite prin diverse semnale pe care ar fi bine să știm să le descifrăm limbajul.

Deși pot fi ceva mai greu de interpretat, semnalele transmise de pisici atunci când resimt disconfort pot fi observate cu ușurință.

Deși uneori nu pare, pisicile sunt animale sensibile, astfel că și cele mai mici modificări ale mediului înconjurător pot avea consecințe majore asupra comportamentului lor.

Așadar, dacă pisica ta este supărată pe tine, va face următoarele lucruri:

1. Te privește de la distanță

În acest caz, comportamentul unei pisici este puțin mai dificil de interpretat, întrucât nu poți ști cu exactitate dacă pisica păstrează distanța din cauză că e supărată sau, pur și simplu, pentru că așa îi este temperamentul. În anumite momente, pisicile își doresc doar să fie lăsate în pace. Totuși, dacă pisica ta este, de regulă, jucăușă și prietenoasă, iar acum te evită în totalitate, sunt mari șanse ca ea să fie supărată pe tine, speriată sau anxioasă.

2. Mârâie la tine

Nu doar câinii mârâie, ci și pisicile. Mârâitul este o reacție agresivă și defensivă întâlnită la multe feline. Dacă nu ai auzit niciodată o pisică mârâind, ai avut noroc. Asta înseamnă că ai avut parte numai de feline prietenoase. Când simt disconfort, pisicile pot scoate o mulțime de sunete, inclusiv un mârâit gutural. Dacă prietena ta cu blăniță mârâie la tine și nu-i dai pace, să nu te surprindă dacă o să te muște sau zgârie.

3. Se așează pe geantă sau pe bagaje

Atunci când stăpânii se pregătesc să plece într-o călătorie, pisicile își dau seama! De multe ori, ele se pot preface dezinteresate, dar când vor prinde prima ocazie vor începe să inspecteze valizele. Prin urmare, e ceva normal ca pisica ta să-ți inspecteze valiza, să-ți cotrobăie în bagaj, pentru ca după să-ți arunce priviri pline de subînțeles. În astfel de cazuri, pisicile tind să se simtă abandonate.

4. Nu iese de sub canapea 

Unul dintre cele mai evidente semnale că felina ta este anxioasă, îi este frică sau este supărată este ascunsul în locuri cât mai inaccesibile. Printre ascunzișurile preferate de pisici se numără spațiile de sub pat sau canapea și cele din spatele dulapurilor.

5. Nu vrea să mănânce 

Atunci când sunt supărate, pisicile pot refuza să mănânce. Refuzul hranei reprezintă, în cele mai multe cazuri, reacție la situațiile nefamiliare, la schimbările majore de rutină, sau atunci când se întâmplă ceva "grav" (apariția unui copil sau a unui alt animal de companie), potrivit playtech.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel