EXCLUSIV  Cum face Nicolae Ciucă sarmale oltenești. Secretul gustului aparte: "Oltenii le spun "raci"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a dezvăluit rețeta de sarmale oltenești pe care o prepară de Crăciun.

"Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii - oltenii le spun "raci", pentru că sunt roşii - care se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale. Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult.

Cozonaci nu ştiu să fac. Pâine ştiu. Îm place să frământ aluatul. Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi - o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună. Îmi place chestiunea asta", a spus Nicolae Ciucă, în emisiunea Miercurea neagră, de la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel