Cum explică firmele de dezinsecție invazia de țânțari din parcuri

Parcurile Capitalei sunt pline de țânțari, în timp ce Primăria Capitalei plăteşte bani grei unei firme private ca să ne scape de insecte. Reprezentanții firmei se scuză că nu au câştigat lupta cu insectele pentru că în parc zboară "sosii" ale ţânţarilor

Andrei Leca, şeful firmei 3D România-angajată de Primăria Capitalei să facă dezinsecţie în toate spaţiile publice - a explicat, doct: "Mai există un fel de zburătoare prin parcuri, «chironomidele», pe care le confundăm cu ţânţarii, sunt o copie a lor, cei drept, doar că se hrănesc cu plante. Sunt vegetarieni- nu se hrănesc cu sânge. De aceea avem impresia că sunt mai mulţi ţânţari", a explicat directorul, potrivit evz.ro.

Leca mai susţine că fiecare parc este monitorizat şi că nu există probleme, adică nu e invazie de ţânţari: "Avem capcane montate şi mergem şi vedem câţi ţânţari sunt acolo. Nu am înregistrat mai mulţi ca de obicei".

Întrebat cum şi când se stropeşte, şeful 3D România a explicat că nu o fac în fiecare zi, pentru că ar muri plantele: "Soluţia cea mai bună a fost interzisă de UE şi nu se mai poate folosi. Dar să ştiţi că noi stropim cu cele mai bune din Germania şi Japonia. Ţânţari vor fi tot timpul, dar nu este invazie", repetă Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel