Cum au sărbătorit Băsescu şi Boc Ziua Armatei, la adăpost de huiduieli

afis electoral cu gabriel oprea
afis electoral cu gabriel oprea

Militarii în rezervă şi cei în retragere au pregătit din vreme protestele din 25 Octombrie, iar autorităţile erau avertizate că se vor repeta scandări similare celor de la mitingul poliţiştilor.

De altfel, pe lângă lozinci specifice "Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi gaşca lor", militarii au reluat celebrul îndemn "Ieşi afară, javră ordinară", scandat de la 100 de metri de Palatul Cotroceni, pe Bulevardul Geniului. Strategia evitării huiduielilor, fără să se poată spune că Băsescu a ignorat Ziua Armatei, s-a făcut cu ajutorul ministrului Gabriel Oprea şi a primarului Popescu Piedone, de la Partidul Conservator. Aceştia au dat zor cu ridicarea unui monument, în faţa căruia s-a desfăşurat un ceremonial religios pe 25 Octombrie.

Şeful statului a asistat la ceremonial, după care a depus o coroană de flori, având mesajul "Glorie eroilor patriei; Preşedintele României, Traian Băsescu". Şeful statului a mai oferit grade de general şi amiral unor colonei, apoi a plecat rapid în maşina generalului Oprea. Ceremonia nu a fost anunţată decât în ultimul moment, după ce SCMD a luat autorizaţie de miting şi a chemat membrii la proteste în alte două locaţii.

Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie este amplasat în Parcul Tineretului, în faţa Palatului Copiilor, fiind realizat prin contribuţia ministrului Gabriel Oprea şi a Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, aşa cum scrie pe o plăcuţă . SCMD îşi chemase oamenii la Parlament, în faţa MAI şi la Statuia Leu, peste 1000 de cadre militare participând la demonstraţii.

Boc a evitat cu totul ziua de 25 octombrie, pe care a marcat-o în 24, la Cercul Militar, unde a primit o diplomă din partea aceluiaşi Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel