EXCLUSIV  Cum a ajuns cunoscut Ciolacu. Marea controversă din CV și moștenirea primită de la Boșcodeală în 2015

Marcel Ciolacu, actual președinte al Camerei Deputaților, a devenit cunoscut la nivel național după ce l-a înlocuit pe “capo di tutti capi”, Constantin Boșcodeală, de la șefia Organizației Județene PSD Buzău. 

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, își sărbătorește joi, 28 noiembrie, ziua de naștere. Marcel Ciolacu este deputatul care, la alegerile locale 2016, a obținut un scor istoric cu partidul pe care îl conduce. Venit în fruntea PSD Buzău în 2015, a reușit să reformeze formațiunea politică și, un an mai târziu, social-democrații au contabilizat 77 primari din 87 posibili. Astfel, s-au clasat pe locul întâi pe țară la scorul obținut de organizațiile PSD.

În 2015, în exclusivitate pentru DC News, vorbea despre preluarea puterii în PSD Buzău:

DC News: Sunteți membru fondator al PSD Buzău. Care au fost cele mai dificile momente de când sunteți politician?

Marcel Ciolacu: Momente dificile au fost la finalul fiecăror alegeri prezidenţiale, când in percepția oamenilor la nivelul judeţului Buzău preşedinti erau Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta, în timp ce la nivel naţional rezultatul era altul. Ca exemplu recent pentru mine, în calitate de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014, cel mai greu mi-a fost să le spun buzoienilor că Victor Ponta a pierdut.

DC News: Ați spus, când ați fost ales lider PSD Buzău că pentru dumneavoastră a fost "o zi nefericită". De ce a fost o zi nefericită?

Marcel Ciolacu: Da, aşa am declarat. M-am referit la faptul că mi-ar fi plăcut să intru în cursă în mod natural, ca și competitor direct, și nu ca înlocuitor pentru o candidatura considerată a nu mai putea fi susținută. Dincolo de implicaţii ale DNA, de mediatizări de anchete sau urmăriri penale cred cu tărie că avem nevoie de oameni noi şi capabili să pună eficient în practică soluţii viabile pentru problemele reale ale românilor.

DC News: Ce moștenire vă lasă Constantin Boșcodeală în PSD Buzău?

Marcel Ciolacu: Cel mai bine moştenirea se poate vedea în cifre. În acest sens, din 32 de consilieri judeţeni PSD are 17, primarul reşedinţei de judeţ, cei 3 viceprimari, 25 din cei 42 de consilieri municipali, cei trei primari ai oraşelor, trei viceprimari ai acestora, 37 de consilieri orăşeneşti dintr-un total de 47, 71 de primari de comune din 82, 68 de viceprimari de comune din 82 şi 626 de consilieri comunali din 992.

Marea controversă din CV-ul său

Marcel Ciolacu a fost acuzat că nu și-a trecut în CV doctoratul de la Academia Serviciului Român de Informații (SRI).

Nici nu avea cum să facă acest lucru din moment ce nu are doctorat.

Contactat de DC News, a oferit un punct de vedere despre acest subiect.

Marcel Ciolacu ne-a declarat în exclusivitate că a făcut cerere de prelungire a perioadei de doctorat adăugând: "Am suspendat. Nu am finalizat lucrarea de doctorat. Am cerut suspendarea din lipsă de timp. Nu aș fi avut cum să mă ocup. O să decid pe viitor ce voi face în acest sens".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel