CSM, mesaj politicieni, campanie: Să fie "chibzuiţi" cu temele despre justiţie

CSM
CSM

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Gheorghe Muscalu, a declarat, joi, că instituţia face un apel la oamenii politici aflaţi în campanie electorală să fie "chibzuiţi" cu privire la temele privind justiţia şi să nu atace magistraţii "fără o bază reală".

"Am decis în plen să transmitem un mesaj foarte clar politicienilor şi persoanelor publice să fie rezervate total în ceea ce privesc temele pe justiţie, în ceea ce priveşte atacarea soluţiilor sau discutarea soluţiilor, atacarea judecătorilor şi procurorilor fără o bază reală", a spus Muscalu, joi, după şedinţa de plen a CSM de joi.

În acelaşi context, vicepreşedintele Consiliului a subliniat că membrii CSM au încercat, în ultima perioadă, să transmită un mesaj clar politicienilor aflaţi în campanie electorală. "În ultima perioadă, am încercat să transmitem un mesaj foarte clar în spaţiul public, vizând actualul context al campaniei electorale şi ceea ce a fost anterior, de pregătire a campaniei electorale, în sensul ca oamenii politici, persoanele publice care fac declaraţii care ajung în spaţiul public în diferite modalităţi să fie rezervaţi în a folosi justiţia sau teme concrete din justiţie în campania electorală", a declarat Muscalu.

Vicepreşedintele CSM a mai spus că astfel de discuţii apărute în spaţiul public pot afecta independenţa procurorilor şi a judecătorilor. "În ultimele zile, din diverse zone, în spaţiul public au apărut comentarii, au apărut discuţii, care puteau, într-un fel sau altul, să creeze suspiciunea că independenţa procurorilor şi judecătorilor, imparţialitatea acestora sau reputaţia lor profesională ar putea fi afectată", a conchis procurorul Muscalu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel