CSAT/Dăncilă - Iohannis, război. Chirieac: Slăbiciune directă la securitatea națională

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT la Palatul Cotroceni, la ora 13.00. Potrivit unor informații apărute în presă, este posibil ca înainte de ședință să aibă loc o discuție între președinte și premierul Viorica Dăncilă, în contextul blocajului numirii noilor miniștri la Dezvoltare și Transporturi. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Întrebat de posibila discuție dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis pe tema blocajului din Guvern, analistul Bogdan Chirieac își dorește ca cei doi să ajungă la o înțelegere pentru că, potrivit acestuia, România se confruntă în aceste momente cu cea mai mare vulnerabilitate la adresa securității naționale.

Eu sper ca cei doi să se înțeleagă. Cea mai mare vulnerabilitate la adresa securității naționale în acest moment este situația politică la nivel înalt, între președinte, primul-ministru și Parlament. Din acest punct de vedere, România nu întrunește standardele nici pentru NATO, nici pentru Uniunea Europeană. Starea de ură, de război permanent între aceste instituții nu mai este vulnerabilitate, este slăbiciune directă la adresa securității naționale. Sper ca Dumnezeu să ne dea gândul cel bun și să se așeze la masa de discuție pentru că, până la urmă, nu există un motiv real al urii înspăimântătoare manifestată și de o parte, și de cealaltă. Nu mă aștept la mare lucru atâta timp cât președintele Iohannis iese și spune că doamna Dăncilă nu este bună pentru funcția de prim-ministru, i-a cerut demisia de ”n” ori, iar despre PSD a susținut că trebuie să plece pentru că nu știe să facă politică. În Constituție nu e prevăzut cum faci politică sau cine stabilește cine face bine politică și cine nu., a spus Bogdan Chirieac, printr-o legătură telefonică, la jurnalul de știri, de la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel