Criză refugiați. Document esenţial pentru România, prezentat la Antena 3

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii Punctul de întâlnire, un document esenţial pentru România, în contextul crizei refugiaţilor.

În documentul Comisiei Europene, trimis deja Parlamentului European, în anexa privind propunerile Consiliului pentru măsurile obligatorii privind refugiaţii din Italia, Grecia şi Ungaria este trecut procentul de 3,87% cotă obligatorie pentru România.

Radu Tudor a explicat că Parlamentul European deja a votat cu o majoritate confortabilă acest document. Marţi, în Consiliului JAI, conform informaţiilor lui Radu Tudor, există o majoritate calificată a ţărilor UE care doresc aceste cote obligatorii. România nu face parte din această majoritate, țara noastră dorind cote voluntare.

Dacă se va vota în Consiliul JAI, documentul devine literă de lege şi pentru România.

[citeste si]

Asta înseamnă că, din numărul total de imigranţi din Italia, România ar urma să primească 604, din Grecia 1.951 şi din Ungaria 2.091. În total, 4.646 de refugiaţi.

Radu Tudor a dezvăluit şi câţi bani va primi România, dacă va primi 4646 de refugiaţi. Astfel, conform calculelor făcute de realizator, România primeşte, strict pentru găzduirea lor şi hrana refugiaţilor, 27,8 milioane de euro.

Invitat în emisiunea realizată de Radu Tudor, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce România riscă probleme severe.

"Capacitatea administrativă a României tinde spre zero. Cu 27 de milioane de euro eu nu ştiu ce se poate construi. România nu are capacitate de cazare. Deocamdată sunt corturile Poliţiei şi MApN. Dar în România e foarte frig iarna. A spune că România poate construi peste noapte cartiere, locuințe este o poveste. Vom avea mult haos în perioada următoare, haos care se va adăuga celui intern. Va fi și acesta extern. Nu are capacitate administrativă România. Şi vedem acest lucru. 27 de milioane de euro nu înseamnă nimic, pentru 5.000 de oameni. De asemenea, conform dreptului internaţional, oamenii aceştia trebui să primească și o alocație lunară o rentă lunară, au dreptul să circule liber, le dai documente provizorii. Mă tem că pentru România problemele vor fi insurmontabile", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel