Criză imunoglobulină. FACIAS, mesaj despre ministrul Pintea

După luni de zile de criză în aprovizionarea spitalelor cu imunoglobulină, 1000 de doze pentru tratamentul cu imunodeficienţe primare au intrat în ţară.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută intervenţia noului Ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, și evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină.

"În urma apelurilor repetate venite din partea pacienților, a medicilor și a societății civile, Ministerul Sănătăţii pare să fi luat în sfârșit act de situația catastrofală a tratamentului pentru imunodeficinţele primare. Ministerul ar fi trebuit să înțeleagă încă de acum câteva luni că lipsa de pe piaţă a necesarului acestor medicamente are un impact direct asupra sănătăţii publice şi este o problemă de interes naţional. Potrivit surselor oficiale o mie de doze de imunoglobulină pentru tratamentul cu imunodeficiențe primare au intrat în ţară şi urmează să fie distribuite către spitale.

[citeste si]

Alte 600 de flacoane cu medicamentul Intratect

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, CN Unifarm SA a anunţat că va primi alte 600 de flacoane cu medicamentul Intratect, ambele medicamente fiind tratamente vitale şi utilizate pentru tratarea imunodeficienţelor primare. Sperăm că Ministerul Sănătății nu va mai repeta greșelile din ultimele luni, iar pacienții cu imunodeficiențe nu se vor mai confrunta cu o criză similară", a transmis FACIAS într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel