Criza gunoaielor tip Clotilde Armand, la TVR. Sindicatul se plânge că ”mormanele” n-au fost ridicate, după ce s-ar fi modificat contractul de curățenie

tvr
tvr

MediaSind cere public DNA și Curții de Conturi să ancheteze faptele Producătorului General și solicită președintelui -director general și membrilor Consiliului de Administrație să o suspende din funcție pe Ramona Săseanu până la finalizarea cercetărilor, se arată într-un comunicat dat publicității de Cristian Godinac, președintele sindicatului.

Sindicaliștii o acuză pe Ramona Săseanu, producătorul general al TVR, de modificarea condițiilor contractului de prestări servicii de curățenie, prin exercitarea de presiuni asupra unor angajați.

Scandalul a izbucnit după ce membrii Comitetului Director și membrii Consiliului de Administrație au votat procedura pentru încheierea contractului serviciilor de curățenie, stabilind condițiile ferme prin care să se desfășoare licitația, documentul fiind vizat și de controlorul delegat al Ministerului Finanțelor Publice, având viză CFPP.

Sindicatul susține că ”Ramona Săseanu este acuzată de colegi că a intervenit abuziv și a obligat mai mulți angajați să opereze modificări substanțiale în caietul de sarcini, cum ar fi diminuarea garanției de bună execuție  de la 10% la 1%, adică de la aproximativ 440.127 lei la 4401 lei, (vezi SEAP), deși legea finanțelor publice prevede o garanție minimă de 10% din valoarea totală a contractului.  Totodată, prin intimidare ar fi ordonat și alte “corecții” în beneficiul firmei câștigătoare și în detrimentul instituției publice, deși legea prevede că orice modificare a documentelor din achiziția publică ar fi trebuit să revină  pentru avizare în CD și pentru aprobare în CA”. 

”Consecința a fost insuportabilă  pentru angajații instituției, întrucât timp de o săptămână mormanele de gunoaie nu au mai fost ridicate. Pentru a fi deblocată situația generată, conducerea SRTV a fost nevoită să încheie 26 de contracte civile de prestări servicii de curățenie și igienizare, în valoare de peste 37.000 lei pentru o perioadă de 11 zile și, ulterior, un contract cu o altă firmă de curățenie aprobat de CD pentru lunile septembrie și octombrie 2022, în valoare de peste 340. 000 lei. Oare cine va plăti aceste prejudicii? Mai mult, pentru ca uzul de fals să fie desăvârșit, s-a ajuns în situația absurdă să existe două caiete de sarcini cu conținut diferit, cu același număr de înregistrare și aceeași dată - SL/101811/23.06.2022,  cel aprobat de CD și CA în data de 23  iunie 2022 și cel modificat abuziv  în luna august și ridicat pe SEAP. Este interesant de aflat cine va fi adevăratul beneficiar?”, întreabă sindicaliștii, în comunicatul amintit.

Filiala MediaSind TVR, în calitate de partener social al TVR, mai cere președintelui – director general Dan Cristian Turturică și membrilor Consiliului de Administrație, să  o suspende din funcție pe Ramona Săseanu până la finalizarea cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel