Cristina Tarcea, atac la Tudorel Toader

Cristina Tarcea, președintele  Înaltei Curți de Casație și Justiție, a vorbit, miercuri, la prezentarea raportului DNA, despre perioada de criză prin care trece justiția din România, lansând și un atac la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Trăim un moment în care România întreagă parcurge un curs intensiv de drept, predat de persoane care au interese în soluționarea propriilor cauze și nu au absolvit niciodată Dreptul", a declarat Cristina Tarcea.

„Nu mă pot abţine să nu precizez că particip la al cincilea bilanț DNA şi parcă în alţi ani masa de la prezidiu era mai lungă şi mai încăpătoare", a început discursul Tarcea, făcând referire la lipsa ministrului Justiţiei.

Șefa ÎCCJ a admis că justiția și parchetele trec în acest moment printr-o perioadă de criză.

[citeste si]

„Este pentru prima dată când mi-am pus întrebarea dacă președintele ÎCCJ trebuie să participe la bilanțul DNA. Am avut de ales între două opțiuni, una comodă, de a spune nu, și una mai puțin comodă, de a spune da. Am ales variantă cea mai puțin comodă, pentru că nu putem să nu recunoaștem că justiția și parchetele trec printr-o perioadă de criză", a continuat şefa ÎCCJ.

"Înlăturând minciuna și manipularea din spațiul public, e momentul să observăm cauzele din interiorul sistemului nostru. Cauzele care trezesc suspiciune și neîncredere și să le înlăturăm. Sper ca atacurile din ultima perioadă să nu aibă drept rezultat intimidarea celor care lucrează. Doar o societate curată este cheia succesului în drumul spre democrație și integritate," a mai spus șefa ÎCCJ la bilanțul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel