Cristina Herea Chiciu, acțiuni de anvergură: Au fost zile minunate. Nu ne oprim aici / video

La finalul săptămânii trecute, în Republica Moldova, la Chișinău și Cahul, lansările cărții “România Necunoscută”, scrisă de vedeta tv Cristina Herea Chiciu au fost dublate de două acțiuni umanitare de anvergură.

După ce a lansat lucrarea la Paris și în Parlamentul României, prezentatoarea principalelor jurnale de la România tv a mers pe celălalt mal al Prutului pentru a face cunoscut mesajul cărții sale, dar și pentru a contribui la ajutorarea mamelor singure, cu probleme grave de sănătate.

Primul eveniment a avut loc la Cahul, fiind susținut de Episcopia Basarabiei de Sud (afiliată Bisericii Ortodoxe Române), în colaborare cu Asociația Ecou, Primăria municipiului și de Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu”, care a găzduit evenimentul.

2. -imagine fara descriere- (cristina-herea-2_60493600.jpg)


“Am avut bucuria și onoarea ca, la ambele lansări, atât la Cahul, dar și la Chișinău, să am binecuvântarea Mitropoliei Basarabiei și a Episcopei Basarabiei de Sud. Au fost alături de noi înalți preoți care au confirmat că Biserica Ortodoxă Română este una și de neclintit. Am avut alături oficialități de seamă și oameni de cultură emblematici, Primarul Municipiului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, doamna Elena Bacalu, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, academicianul Mihai Cimpoi, istoricii literari Vasile Malanețchi și Dumitru Apetri, poeții Traian Vasilcău, Ștefan Sofronovici și Miroslava Metleaeva, ne-au bucurat sufletele copiii din corul coordonat de doamna Oxana Mardari și au fost alături, în public, unii dintre actorii Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Chișinău”, ne-a declarat prezentatoarea știrilor România tv.

Evenimentul de lansare a cărții “ România Necunoscută” a avut o temă exclusiv caritabilă, toți banii strânși din vânzarea cărților fiind donați integral către două cauze: către o tânăra de 27 de ani, dependentă de dializă, care își crește singură băiețelul în vârstă de 10 ani și către Misiunea Diaconia, centrul pentru mame singure, provenite din medii defavorizate.

“Au fost două zile minunate la Cahul și Chișinău, pline de emoție, de căldură, de suflet. A fost o dovadă în plus că românii de pe ambele maluri ale Prutului vibrează împreună, se ajută împreună și știu să lucreze pentru binele social.


A fost o primă acțiune. Vor mai urma. Nu ne oprim aici! Am făcut, alături de soțul meu, Alexandru Chiciu, care este și avocat în Baroul Chișinău, o promisiune celor din Moldova: vom reveni pentru alte acțiuni și îi vom invita alături de noi aici, la București. Și, parafrazând din spectacolul de teatru “Dosarele Siberiei”, nu ne vom răzbuna pentru istoria ce ne-a despărțit vremelnic, dar nu vom uita să fim împreună la bine și la rău”, a adăugat jurnalistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel