Cristian Socol, previziune sumbră: Ei vor fi cel mai grav afectaţi de criză

Cristian Socol
Cristian Socol

Economistul Cristian Socol arată care este categoria socială cel mai grav afectată de criza economică aşteptată să vină după pandemia de coronavirus. 

"Aflu că din ce în ce mai mulți tineri au fost dați afară, fiind concediați din cauza crizei Covid. Probabil dintre cei 400.000 de someri generati de criza Covid multi sunt tineri. În marea lor majoritate, tinerii au probleme mai mari comparativ cu celelalte categorii de populatie.

Au cel mai mic sprijin din partea statului român, au o rată a șomajului mult peste medie (sunt primii concediați), au probleme de tipul insider-outsider (fiind priviți cu ură atunci când intră într-un colectiv cu lucrători experimentați), iși gasesc cu greu un loc de practică, au salarii mult mai mici comparativ cu lucratorii cu vechime, platesc cele mai mari preturi la asigurări (fiind vazuti ab initio ca posibile persoane care fac accidente), isi iau din ce in ce mai greu un credit pentru casa/masina, nu sunt aproape deloc sprijiniti pentru a porni la drum și întemeia o familie, muncesc de rup,mult peste program si li se pun in carca poveri mari de munca in comparatie cu veniturile pe care le primesc, multi traiesc in deprivare materială, accesul la educatie si sanatate este dificil...", transmite Cristian Socol într-un mesaj publicat pe Facebook.

Program dedicat tinerilor din România 


"Vă aduc aminte că în decembrie 2016 am propus singurul Program dedicat tinerilor din România și le susțin cauza în continuare. Pentru că m-am uitat pe statisticile oficiale legate de situația tinerilor din România. Sunt crunte...

In opinia mea, analog crizei din 2009-2010 - tinerii vor fi categoria cea mai lovita si de criza Covid", se arată în mesajul lui Cristian Socol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel