CRISTIAN PREDA, PRIMA REACȚIE DUPĂ EXCLUDEREA SA DIN PMP

Cristian Preda a fost exclus, sâmbătă, din PMP. El spune că nu este normal ce s-a întâmplat. 

VEZI ȘI: Exclusiv. Modul incredibil în care ne văd canadienii. AMENINȚAREA care pândește unele zone din România

Într-un mesaj postat pe Facebook, Cristian Preda a comentat această decizie care a fost luat-o.

"Excluderea mea din PMP e nestatutară. Nu am fost înștiințat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv Național din 17 noiembrie și Colegiul Național de azi. În consecință, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze așa. Din câte înțeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile șefei. Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacție la declarația mea de ieri, în care anunțam că mă interesează cursa pentru șefia PMP. Țin să le mulțumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcționează normal", a fost mesajul transmis de Cristian Preda.

De ce a fost exclus Cristian Preda din PMP

"Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, a validat printr-un vot  unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda înaintată de Consiliul Executiv Naţional
(CEN).

Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului „au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune Partidului, inclusiv daune de imagine".

Prin declaraţiile făcute împotriva Partidului Mişcarea Populară şi a conducerii sale, prin susţinerea unui alt candidat la alegerile prezidenţiale decât propunerea partidului, prin absenţa de la şedinţele forurilor partidului şi prin poziţiile publice asumate care vin în dezacord cu deciziile luate în forurile statutare, domnul Cristian Preda a adus prejudicii grave de imagine PMP.

Folosirea PMP într-o „strategie de conservare a mandatului de europarlamentar", aşa cum chiar domnia sa a declarat, reprezintă una dintre acţiunile care dovedesc lipsa de probitate morală a domnului Preda. De fapt, singurul său scop a fost obținerea postului de europarlamentar, un post care îi asigură zeci de mii de euro pe lună de la Bruxelles. În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar", se arată într-un comunicat PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel