Cristian Preda, atac la noul Avocat al Poporului

preda
preda

Validat, marți, de Parlament, Crișu Anastasiu, noul Avocat al Poporului, a fost luat în vizor de către euroarlamentarul PDL, Cristian Preda, care spune că a preferat să facă o reverenţă în faţa USL şi că, astfel, s-a comportat ca un "Avocat al Guvernului".

"După o lungă aşteptare, avem o persoană numită în poziţia de Avocat al Poporului. Ar fi, totuşi, două probleme. Prima e legată de procedură. După destituirea - din raţiuni strict politice - a lui Gh. Iancu, Comisia Europeană a cerut României numirea - prin consens - a unui nou Avocat. Persoana trebuia să fie agreată de toate forţele politice, tocmai pentru a depăşi handicapul creat de concedierea fără temei a lui Iancu. USL nu a făcut vreo încercare de a negocia, pentru a ajunge la un nume acceptat prin consens. A preferat să folosească majoritatea de care dispune. E mai simplu", scrie Preda pe blog.

"A doua problemă e legată de felul în care cel votat azi (marţi - n. red.) de Parlament înţelege să îşi asume mandatul. Crişu Anastasiu a declarat că nu va ataca toate ordonanţele de guvern care i se par neconstituţionale, ci va fi 'cumpătat'. Când e întrebat ce face cu OUG suspecte de încălcarea Constituţiei, un Avocat al Poporului trebuie să spună două lucruri, pentru a fi credibil: (A) E bine ca guvernul să nu folosească OUG decât în situaţii de urgenţă indubitabile, şi nu pentru a evita deliberarea publică. (B) Nu voi ezita să atac orice OUG care mi se pare suspectă. Crişu Anastasiu a preferat să facă o reverenţă în faţa USL, comportându-se nu ca un Avocat al Poporului, ci ca unul al Guvernului", continuă Cristian Preda.

 În finalul postării, Preda arată că va acționa în Parlamentul European pentru a apăra cauza cetățenilor din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel