Crin Antonescu, de ce sunt românii ceea ce sunt

Crin Antonescu s-a intalnit cu Basescu
Crin Antonescu s-a intalnit cu Basescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la momentul Revoluţiei din decembrie 1989.

Antonescu spune că, la împlinirea a 24 de ani de la Revoluţiei, este momentul să "ne amintim cu pietate şi recunoştinţă de martirii luptei împotriva regimului totalitar comunist".

"Suntem ceea ce suntem acum şi pentru că unii dintre noi au avut curajul să spere, să creadă în schimbare şi să acţioneze, cu preţul sacrificiului suprem, pentru recâştigarea demnităţii şi valorilor naţionale. În acele zile, conştiinţa naţională şi dorinţa de libertate au cântărit mai mult decât teama faţă de un sistem autoritar, construit prin frică şi manipulare. 22 decembrie 1989 are o semnificaţie aparte pentru istoria poporului român şi pentru evoluţia ţării noastre. Această zi simbolizează triumful revoluţiei asupra regimului comunist şi apariţia primelor centre de putere care au readus apoi România pe linia tradiţiilor sale democratice şi parlamentare", precizează Antonescu.

El susţine că în decembrie 1989 "s-au deschis larg porţile către libertate" şi de atunci s-au parcurs etape semnificative care au ancorat solid şi ireversibil România în parcursul său democratic şi european.

"Sacrificiul celor care s-au jertfit la Revoluţie a însemnat despărţirea definitivă de un trecut sumbru. Le datorăm martirilor eroi respectul şi recunoştinţa noastră pentru că au avut curajul de a ne schimba destinul. Nu avem voie şi nu avem dreptul să îi uităm, indiferent de greutăţile prezentului sau de provocările viitorului", se mai arată în mesajul preşedintelui Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel