Cozmin Gușă: România poate să profite de pe urma BREXIT-ului

Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV, că România ar putea avea o voce în blocul comunitar, după 10 ani de apartenență la Uniunea Europeană, folosind ieșirea Marii Britanii din UE ca pe o oportunitate.

"Această lipsă de lidearship, din păcate, dirijează toată lumea de tip euroatlantic, iar noi România am putea să jucăm un rol, dacă am avea la rândul nostru lideri. Noi astăzi putem cere să ne impunem, pentru că, repet, pentru a mia oară probabil în acești 10 ani care au trecut, noi nu ne jucăm corespunzător statutul de dublă frontieră a NATO, respectiv a UE. Noi putem să avem cerințe în condiția unor lideri puternici, nu a unor lideri precum domnul Băsescu și nici a unor lideri actuali, care, din cauza problemelor de dosar sau treburilor pe care le au în diverse părți din care pot să fie șantajați, nu pot să aibă o poziție. Sau credeți că europarlamentarii români care nu s-au revoltat absolut pentru nimic în ultima vreme ar fi credibili pe undeva? Ați auzit vreo voce în Europa a vreunui europarlamentar care să conteze? Nici una! De ce? Dânșii stau în această minciună numită Parlamentul European, câștigă câteva zeci de mii de euro pe lună, nu vor să deranjeze pe nimeni, merg cu grupul și nu au pus problema defectelor construcției europene așa cum este astăzi", a spus Gușă.

Consultantul politic a explicat că politica din Uniunea Europeană a fost subordonată intereselor Germaniei, susținând că Angela Merkel, cancelarul german, ar fi făcut un joc dublu între Rusia și SUA.

[citeste si]

"Avem șansa să punem această problemă? Avem șansa. O să o fructificăm? Nu cred. Nu doar noi România, ci absolut toate partidele tradiționale. Pentru că doamna Merkel, înainte să pună astfel de probleme, trebuie să ne explice de ce a subordonat politica europeană intereselor de export ale Germaniei. De ce a făcut un joc dublu între Rusia și Statele Unite, fără să le explice public, spunându-ne că este total dependentă de gazul și petrolul rusesc, iar în schimbul acestora dânsa și statul dânsei furnizează tehnologie pentru Rusia, care tehnologie ține în viață anumite întreprinderi vitale pentru acea economie. Putea să o facă pe față, fără să se discute atât de mult în spatele scenei. Pentru că discuțiile din spatele scenei au virusat o populație care nu mai are încredere în politic nici în România, nici în altă parte", a arătat Cozmin Gușă.

"Și, fiind virusată, această populație la rândul ei nu mai dorește să voteze așa cum trebuie. Pentru că, în mod evident, votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE a fost un vot greșit, defectuos. Putem să vorbim, sigur, și de bizoni și acolo, dar în mare parte au fost oameni revoltați, care nu au mai dorit să suporte această minciună perpetuată", a continuat acesta, conform Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel