COVID-19. Proteste de stradă în SUA, pentru redeschiderea economiei

Mii de americani au ieşit pentru a patra zi la rând în stradă pentru a cere redeschiderea economiei. 

Președintele Donald Trump, care a anunţat un plan pentru redeschiderea economiei, îi sprijină pe protestatari. SUA sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu aproape 800.000 de cazuri şi peste 42.000 de morţi.

Speriaţi mai mult de iminenţa criză financiară, decât de pandemia de coronavirus, americanii sunt din ce în ce mai greu de ţinut în case. În numeroase state americane, mii de oameni au ieşit din nou în stradă pentru a patra zi consecutive. Din Oklahoma până în Californaia, ei cer ridicarea măsurilor de carantină.

„Deschideţi, Arizona! Deschideţi acum!", cer protestatarii.

California, cel mai bogat stat al SUA şi cu cea mai mare pondere în PIB-ul national, este deja în recesiune. Primarul din Los Angeles recunoaşte că situaţia este disperată.

„Ne aşteaptă vremuri grele. Mai grele decât am văzut în 2008. Veniturile au scăzut peste tot. Taza de ocupare tranzitorie, un alt mod de a spune taxei hoteliere, taxele din vânzări, taxele de parcare, taxele pentru utilităţi vor fi lovite puternic. Şi vor fi tăieri de salarii", a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles, conform Mediafax. 

Donald Trump, sprijin pentru protestatari 

Protestatarii au un sprijin în Donald Trump, el însuşi un susţinător al întoarcerii la muncă. Săptămâna trecută a prezentat un plan în trei paşi pentru redeschiderea economiei, numai că, ultima decizie o au guvernatorii.

Statele Unite sunt în carantină la nivel federal de pe 16 martie, iar asta lasă urme adânci în ecnomie. Deja, într-o singură lună, aproximativ 22 de milioane de americani au depus cereri de şomaj, iar asta se vede şi în faţa băncilor de alimente, unde cozile ajung şi la kilometri. Familii întregi, rămase fără mâncare, stau la coadă ore în şir pentru a primi ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel