Covid-19. Vosganian vorbeşte despre o nouă criză: Şi ea face victime

Tăriceanu - Vosganian
Tăriceanu - Vosganian

Varujan Vosganian solicită Guvernului să comunice cifrele privind efectele economice ale pandemiei Covid-19.

"La începutul anilor 90 ne spuneam 'adevărul ne va face liberi', urmând textul Evangheliei sfântului apostol Ioan. Acum spun: Adevărul este cel mai bun leac pentru a înțelege ce ni se întâmplă, pentru a lupta împotriva panicii și isteriei. Trebuie să știm dacă numărul persoanelor contaminate este cel real sau este diminuat de neputința noastră de a organiza activitatea de testare pe scară largă. Trebuie să știm de ce între mărturisirile pe care le fac medicii extenuați care se plâng de lipsa intrastructurii medicale și declarațiile triumfaliste ale guvernanților există așa o mare diferență. Trebuie să știm dacă, în felul în care e organizată, carantina stăvilește sau sporește numărul de contaminări.

Trebuie să știm dacă pentru cei care vin din străinătate există un sistem adecvat de triere. Trebuie să fim convinși că ni se oferă o imagine realistă, că nimeni nu încearcă nici să minimalizeze, dar nici să exagereze amploarea epidemiei, pentru a trage, într-un caz sau celălalt, niscaiva foloase din asta", a scris deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, pe Facebook.

"Criza epidemiologică se însoțește de semnele unei crize economice"

"Tot mai mult, criza epidemiologică se însoțește de semnele unei crize economice. Și una, și cealaltă fac victime. Aflăm câte persoane sunt victime ale epidemiei, dar nu știm câte altele sunt victime ale efectelor economice ale ei. Fără asta nu putem avea o imagine reală asupra crizei.

Atunci când ni se oferă cifre, solicit Guvernului să ne ofere și cifrele privind efectele economice. Cer guvernanților informații clare și periodice privind numărul celor care intră în șomaj sau pentru care antreprenorii cer intrarea în șomaj tehnic și pentru câte dintre aceste persoane Guvernul este pregătit să ofere susținerea financiară necesară. Altminteri, fără o imagine clară și fără o comunicare publică, putem suspecta că măsurile anunțate de Guvern sunt doar promisiuni fără acoperire", apreciază Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel