Covasna: Flashmob pentru toleranţă în încheierea Festivalului D-BUTAN-T de la Sfântu Gheorghe

Un "flashmob pentru toleranţă", la care sunt aşteptate câteva sute de persoane, va fi organizat sâmbătă, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în încheierea celei de-a patra ediţii a Festivalului de teatru D-BUTAN-T, dedicată în acest an tinerilor coregrafi.

Conducerea Teatrului "Andrei Mureşanu" a precizat că evenimentul, programat de la ora 13,00, în Piaţa Libertăţii din centrul municipiului, va evidenţia, încă o dată, "capacitatea dansului şi a muzicii de a transmite mesaje într-un limbaj universal, uşor de înţeles, indiferent de limba pe care o vorbeşte fiecare".

"Piaţa Libertăţii se va umple de artişti şi de acordurile muzicale ale unei melodii create special pentru acest moment, respectiv o prelucrare de folclor internaţional, interpretată în trei limbi (română, maghiară şi engleză). În realizarea acestui flashmob s-au implicat Orchestra Liceului de Arte 'Plugor Sándor', corurile 'Euforia' şi 'Campanella', precum şi artiştii Sebestyén-Lázár Enikő, Monica Opra şi Marius Popa. Dată fiind caracteristica flashmobului de a se manifesta spontan, echipa TAM nu va dezvălui mai multe detalii despre momentul de sâmbătă, invitându-i pe toţi cei care vor să asiste la una dintre cele mai mari acţiuni de acest gen, desfăşurate la Sfântu Gheorghe, să fie prezenţi sâmbătă în piaţa centrală pentru a vibra alături de toţi ceilalţi pe ritmuri muzicale antrenante şi cuceritoare, într-o pledoarie muzicală pentru toleranţă", a menţionat conducerea instituţiei.

Tot sâmbătă, înaintea flashmobului, la sediul Teatrului "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorului Festivalului D-BUTAN-T.

În finala ediţiei din acest an au intrat coregrafele Anastasia Grigore, Beatrice Maria Tudor, Simona Dabija, Mariana Gavriciuc şi Maria-Luiza Dimulescu, iar câştigătoarea va primi un contract de colaborare cu Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe, având posibilitatea de a monta o producţie proprie.

Primele trei ediţii ale festivalului au fost consacrate debutului în actorie, regie, respectiv scenografie şi au fost câştigate de actriţa Paula Rotar, regizorul Nagy Botond şi scenografa Gabriella Spiridon.

Conducerea Teatrului "Andrei Mureşanu" a declarat, încă de la prima ediţie, că Festivalul D-BUTAN-T este gândit ca un spaţiu de întâlnire şi confruntare între cei mai tineri actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, compozitori de muzică de teatru, etc aflaţi la început de drum, dar şi ca un "motor de căutare" a celor mai talentaţi dintre aceştia. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel