Covasna cere Uniunii Europene sprijinirea Ținutului Secuiesc

Consiliul Județean Covasna a făcut o cerere de intervenție pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Solicită sprijinirea Ținutului Secuiesc. 

Potrivit unui comunicat de presă, "juriștii Consiliului Județean Covasna au expediat Cererea de intervenție adresată Curții de Justiție a Uniunii Europene — a anunțat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. După cum este cunoscut, în ședința ordinară pe luna aprilie, plenul Consiliului Județean Covasna a aprobat proiectul de inițiativă privind reprezentarea județului Covasna de către președintele CJ, în procesul de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene inițiat pentru înregistrarea inițiativei cetățenești intitulată 'Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor și sustenabilitatea culturilor regionale', adică pentru viitorul Ținutului Secuiesc". 

Scopul acțiunii este de a garanta "drepturile minorităților lingvistice autohtone să fie dezbătută de Comisia Europeană care a refuzat mai devreme să o înregistreze, pe motiv că aceasta depășește competența Comisiei Europene". 

VEZI și: Două proiecte pentru AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, în dezbatere publică

"Consider rezonabil ca Uniunea Europeană să se ocupe de corelațiile dintre minorități și regiuni. Evident, există o serie de țări în care această problematică este incomodă. Totuși, în Uniunea Europeană există numeroase regiuni cu caracteristici specifice. Consider important determinarea statutului acestora. O astfel de recomandare ar putea fi relevantă din punctul de vedere al Ținutului Secuiesc, pentru că avem nu numai pretenții economice, dar și unele culturale specifice", a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel