Corupţie. Augustin Lazăr, mesaj tranşant

Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris
Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris

O justiţie modernă presupune un act de justiţie corect, echitabil, realizat într-un termen rezonabil, iar combaterea corupţiei trebuie continuată cu fermitate, a declarat miercuri procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"Există câteva priorităţi care sunt avute în vedere în activitatea procurorilor. Una dintre ele este binecunoscută: combaterea corupţiei este o chestiune mai veche, care trebuie continuată cu fermitate, pentru ca noi să ne aflăm la standardele celorlalte state europene, ca şi structuri specializate de combatere, ca şi fermitate şi apoi, sperăm, şi frecvenţa întâlnirii acestei corupţii', a spus Lazăr, în cadrul unui eveniment public, prilejuit de celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile, la sediul Parchetului General.

"O justiţie modernă presupune, la standardele europene, un act de justiţie corect, echitabil, un act de justiţie realizat într-un termen rezonabil, fiindcă altfel îşi pierde mult din importanţa lui (...) şi, de asemenea, un act de justiţie realizat într-o manieră transparentă. În România, Justiţia a urmat, în ultimii 15 - 20 de ani, un ritm accelerat de reformare, de modernizare, ceea ce ne-a ajutat să ne apropiem de standardele europene, şi aş putea spune că la acest moment avem o justiţie la standarde europene, o justiţie modernă, una care se bucură de încrederea societăţii', a arătat Lazăr.

[citeste si]

Procurorul general a precizat că informatizarea parchetelor este un demers fără precedent ca amploare şi ca sume care au fost investite în acest proces de modernizare - circa 70 de milioane de lei în două proiecte distincte, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel