Urmărește emisiunea live


Corlățean: Dilemele de ordin personal nu prevalează în fața intereselor României

Între Ministerul Afacerilor Externe și Palatul Cotroceni nu există contradicții privind temele principale de politică externă, deoarece nu există dileme de ordin personal care să prevaleze în fața intereselor României, a declarat, duminică, la Realitatea TV,  ministrul de Externe, Titus Corlățean, precizând că Traian Băsescu ar trebui să se sprijine pe expertiza MAE.

Întrebat despre colaborarea cu Traian Băsescu, șeful diplomației a precizat că simpatiile și antipatiile ”de ordin personal” nu prevalează în fața intereselor României.

”Aici nu există dileme de ordin personal, simpatii sau antipatii de ordin personal care să prevaleze față de interesele statului român. Și aici e nevoie de un efort din partea tuturor de a trece peste astfel de aspecte”, a afirmat Titus Corlățean.

În susținerea afirmațiilor sale, precum că nu există diferende între cele două instituții, Titus Corlățean a adăugat: ”Luați temele principale, temele legate de Parteneriatul Stragetic cu SUA, de ceea ce înseamnă efortul în UE, de interesele României pentru sprijinirea Republicii Moldova și putem continua temele mari, nu există contradicții din acest punct de vedere”, a explicat ministrul de Externe.

Totodată, întrebat dacă președintele Traian Băsescu se pricepe la politică externă, Corlățean a răspuns să se pricepe ”mai mult decât atunci când a început” și că ”este nevoie să se sprijine pe expertiza MAE ca instituție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel